Uniunea Democrată Turcă din România organizează sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 11.00, cea de a XIII-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Evenimentul va fi găzduit de Terasa Colonadelor din Constanţa.

Festivalul de arta culinara turceasca

Festivalul este organizat de comisia de femei din cadrul UDTR şi le reuneşte anual, într-un concurs, pe cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească, din Dobrogea. Vor intra în competiţie preparate culinare pregătite la filialele UDTR din: Constanţa, Mangalia, Medgidia, Tulcea, Bucureşti, Brăila, Galaţi, Cernavoda, Hârşova, Cumpăna, Adamclisi, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Măcin, Babadag şi Fântâna Mare.

Festivalul de arta culinara turceasca

Concursul va cuprinde trei secţiuni: mâncare tradiţională, patiserie şi dulciuri. În cadrul festivalului va avea loc un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti susţinut de ansamblurile folclorice ale UDTR: Şirinler, Fidanlar şi Martılar.

Preşedintele comisiei de femei, Amet Melec, a declarat: „Este pentru a doua oară când organizăm acest festival la Constanţa unde trăieşte cea mai mare parte a comunităţii turce şi unde gospodinele păstrează şi transmit din generaţie în generaţie reţete culinare vechi. Bucătăria turcească este plină de savoare, face parte din valorile noastre identitare şi dă un farmec aparte spaţiului multicultural dobrogean. În premieră în acest an, vor intra în concurs preparate tradiţionale pe care le pregăteau turcii de pe Insula Ada Kaleh, pregătite de doamne care au copilărit pe insulă.”

Festivalul de arta culinara turceasca

La eveniment sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti, precum şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

Share

Leave a Reply