fbpx
Expoziția „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată”, la Muzeul de Istorie Constanța

martie 21, 2024

expozitia-virgil-nicolau-fotograful-constantei-si-mamaiei-de-altadata-muzeul-de-istorie-constanta

Vernisajul expoziției „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată” va fi organizat luni, 25 martie 2024, de la ora 16.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „I.N.Roman”. În cadrul expoziției este prezentată colecția de clișee pe sticlă păstrate de la Semicentenarul Unirii Dobrogei (1928), realizată de fotograful local Virgil Nicolau.

Demersul curatorial reunește fotografii scanate după negativele pe plăci de sticlă realizate de Virgil Nicolau în perioada 1925-1960, în Constanța și Mamaia, precum și o serie de documente și obiecte personale puse la dispoziție, cu generozitate, de familia Nicolau.

„Arta fotografiei, aflată în perioada interbelică în faza sa timpurie de dezvoltare, s-a bucurat la Constanța de experiența și pasiunea unui fotograf dedicat, Virgil Nicolau, care a reușit în decursul a trei decenii de activitate, să imortalizeze pe sticlă zeci de imagini cu clădiri, monumente, oameni și peisaje din întreaga provincie dobrogeană.

Extrem de interesante sunt însă imaginile care înfățișează clădirile din Constanța și Mamaia, ce suprind farmecul epocii lor și rămân o dovadă perenă a istoriei și identității noastre comunitare.

Vă invităm să vizionați expoziția închinată Constanței și Mamaiei de altădată, văzute prin fotografiile lui Virgil Nicolau, pe care putem să-l considerăm, pe bună dreptate, un fotoreporter de teren al timpurilor sale”, precizează reprezentanții Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Expoziția „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată” poate fi vizionată în perioada 25 martie-25 mai 2024, la sediul central al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Piața Ovidiu, nr.12.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest