fbpx
Expoziția „Praguri” prezintă locuri ale copilăriei din Dobrogea rurală

martie 25, 2024

expozitia-praguri-muzeul-ion-jalea-constanta

Vernisajul expoziției de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, va avea loc joi, 28 martie, începând cu ora 15:00, la Muzeul „Ion Jalea”.

Expoziția este curatoriată de Lelia Rus-Pîrvan, directorul Muzeului de Artă Constanța, artist visual și conferențiar la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”, Ioana Predescu, șef de secție la Muzeul de Artă din Constanța și Anca Coller, artist vizual și lector în cadrul Departamentului de Grafică al UNARTE. Evenimentul este organizat în colaborare cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră.

Expoziția „Praguri” – un portret vizual care explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei

Pentru artist, rădăcinile Dobrogene reprezintă un prag dintre trecut și prezent, dintre copilărie și maturitate, dintre realitate și visare.

Deși mediul cultural și multietnic al satelor Dobrogene a fost degradat de deceniile de comunism și deprivat de condițiile socio-economice, el încă vorbește autoarei și declanșază emoții și amintiri puternice.

Expoziția „Praguri” își propune să reconstituie perspective care explorează elemente din amintirile legate de copilărie.

Fiecare perspectivă reprezintă câte un prag: dintre exteriorul arid și interiorul plin de culoare și textură al caselor, dintre pustietatea și austeritatea mediului înconjurător și însuflețirea lui de jocurile captivante ale copiilor.

Iris Maria Tușa este în prezent masterand în fotografie la Universitatea „Falmouth” din Marea Britanie, având ca profesor îndrumător pentru proiectul „Praguri” pe Wendy McMurdo, specializată în fotografie și digital media, desemnată câștigătoare a premiului „Hundred Heroines”, premiu creat de Royal Photographic Society.

Expoziția „Praguri” este deschisă publicului iubitor de artă în perioada 28 martie – 14 aprilie 2024, de miercuri până duminică, în intervalul orar 9.00–17.00.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest