Muzeul de Artă Populară celebrează „Ziua Constanței” printr-o serie de evenimente culturale, care vor avea loc în perioada 19-21 mai.
Pe parcursul acestor trei zile, pe platoul din fața muzeului se va desfășura „Târgul Meșterilor Populari Locali”, unde vizitatorii vor găsi: piese de port popular, podoabe din mărgele și lână împâslită, broderii, icoane pictate pe sticlă, mobilier și obiecte din lemn de uz gospodăresc, linguri pictate, obiecte din ceramică, ouă încondeiate, jucării. Târgul este deschis între orele 10.00-18.00.
Marți, 20 mai, de la ora 11.00, este programat atelierul de pedagogie muzeală „Semne de carte cusute în punct românesc”, în cadrul căruia participanții vor învăța să brodeze pe etamină.
Pentru a-i celebra pe patronii spirituali ai orașului, Sfinții Împărați Constantin și Elena, miercuri, 21 mai, de la orele 10.00 și 13.00, se vor desfășura ateliere de pictat icoane pe sticlă având această temă. Taxa de participare este de 50 de lei/ persoană, în preț fiind incluse materialele necesare (kit icoană pe sticlă, culori acrilice, pensule). Participanții vor pleca acasă cu icoana pe care o realizează în cadrul atelierului.
În data de 21 mai, între orele 10.00 și 15.00, în cadrul evenimentului „Fotografii în port popular dobrogean”, cei interesați vor avea ocazia să îmbrace costume populare din Dobrogea și să se fotografieze în interiorul muzeului cu aceste piese contemporane de port popular puse la dispoziție de către muzeu.
De asemenea, vor putea fi admirate următoarele expoziții: „Arta populară din România”, „Cămașa – piesă definitorie a costumului popular românesc”, „Ziua Regalității reflectată în medalii cu inserții regale (1866-1940)”, realizată cu piese din Colecția private Georgian Anghel.
Muzeul de Artă Populară va putea fi vizitat gratuit, miercuri, 21 mai, între orele 09.00 și 17.00 (ultima intrare 16.30).
0 Comentarii