fbpx
După scandalul „manele vs. sport”, Primăria Constanța cere A.N.S. demiterea conducerii D.J.S.T.

decembrie 31, 2023

primaria-constanta-cere-ant-demiterea-conducerii-djst-constanta-dupa-scandalul-manelelor

„Direcția Județeană pentru Sport și Tineret nu mai reprezintă de mult interesele sportului și nicidecum ale tineretului!” a afirmat viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, după incidentul de la Sala Sporturilor din Constanța. Derby-ul Ligii Naționale feminine de baschet dintre CSM Constanța și Sepsi Sfântu Gheorghe a fost amânat, deoarece Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța programase un spectacol cu manele. În aceste condiții, echipa CSM Constanța a riscat să fie penalizată din cauza deciziei DJST, motiv pentru care, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, i-a solicitat oficial președintelui Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, să demită conducerea DJST Constanța.

„Indiferent de persoana care s-a aflat la conducerea acestei direcții, atitudinea D.J.S.T. Constanța față de sport este una în opoziție și nu de sprijin și colaborare, așa cum este scopul acestor direcții înființate la nivel județean.

Față de aceste considerente, mă simt obligat să vă informez în vederea cunoașterii situației din teritoriu și acționării în consecință și vă cer respectuos demiterea acestor funcționari care promovează orice altceva, mai puțin sportul în general și sportul constănțean, în particular” scrie în adresa trimisă de Primăria Constanța către Agenția Națională pentru Sport.

De asemenea, în document se solicită și aprobarea transferului către administrația locală, pentru susținerea sportului de performanță și a sportului pentru toți, a imobilelor care formează Complexul Stadion rugby „C.S. Farul” și Stadion atletism „Badea Cârțan”, ambele aflate în proprietatea publică a statului și în administrarea A.N.S.

”Am reușit într-un timp foarte scurt să construim din foarte puțin, un club sportiv municipal de care putem fi mândri, cu peste 1000 de campioni legitimați – ( sunt campioni pentru fiecare minut petrecut la antrenamente și nu în baruri/săli de joc etc ).

Sportul înseamnă competiție iar noi ne luptăm să oferim toate condițiile pentru a se face performanță, dar nu cred ca este în regulă să ne luptăm și cu instituțiile care ar fi trebuit să ne sprijine ( DJST). Nu este scopul meu să arunc invective, sunt un om al dialogului și mereu am fost de părere că indiferent de situație, atunci când este pus în balanță interesul public, există întotdeauna soluții. De această dată însă, după nenumăratele discuții ce s-au lovit de ziduri, am lăsat dialogul și am trecut la acțiune.

În adresa făcută doamnei președinte ANS Elisabeta Lipă am solicitat pe de o parte preluarea în vederea reabilitării bazei sportive Badea Cârțan pentru a fi redată sporului constănțean, și demiterea conducerii Direcției Județene pentru Sport și Tineret pe de altă parte. Baza sportivă este actualmente în administrarea DJST și se află într-o stare deplorabilă, insalubră, devenind un adevărat focar de infecție.

Avem sportivi extraordinari care nu au unde să se antreneze și o baza sportivă cu un potențial imens care nu este valorificat, totul sub „managementul” Direcției Județene pentru Sport și Tineret!

Sportul are puterea de a salva generațiile. Depinde de noi să aibă și mijloacele!”, precizează viceprimarul orașului Constanța, Ionuț Rusu.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Galeriilor de Artă Constanța, imobil în care artiștii nu și-au mai putut expune lucrările, de peste 7 ani. Galeriile de Artă din Constanța vor fi, în sfârșit, reabilitate Construit în anul 1961, imobilul de pe strada Ștefan...

Pin It on Pinterest