fbpx
Dobrogea prezintă dansurile, vinurile și preparatele tradiționale, la Salonul Mondial de Turism de la Paris

martie 16, 2023

dobrogea-este-reprezentata-la-salonul-mondial-de-turism-de-la-paris

Dobrogea este reprezentată la Salonul Mondial de Turism de la Paris, în pavilionul național organizat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Imaginile spectaculoase din țara noastră, care vor rula în stand pe toată durata evenimentului, vor crea cadrul perfect pentru surprizele pregătite de România!

Ansamblul Brâulețul prezintă dansurile și ținutele tradiționale din Dobrogea

Salonul Mondial de Turism – MAP (Le Monde à Paris), se desfășoară în perioada 16-19 martie, în capitala Franței, iar România promovează cel mai atractive destinații turistice, dintre care nu lipsește, desigur, Dobrogea.

ansamblul-brauletul-din-Dobrogea-la-salonul-mondial-de-turism-de-la-parisFoto: Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada

Ansamblul dobrogean „Brâulețul” din Constanța, un brand al Dobrogei, cu o tradiție de aproape 60 de ani, va susține spectacole de muzică și dans, inclusiv pe scena principală din cadrul Salonului de Turism – Le Monde à Paris.

Mai mult, deoarece anul acesta îi este dedicat marelui compozitor român Ciprian Porumbescu, va fi organizat și un moment artistic, în scopul celebrării operei sale, cântată și astăzi pe tot globul.

Mâncăruri și vinuri tradiționale dobrogene, promovate în Paris

Pe parcursul celor patru zile, vor fi prezentate cele mai frumoase și mai atractive obiective turistice, atât din Dobrogea, cât și din alte regiuni ale țării, punându-se accent pe patrimoniul cultural, dar și pe activitățile în natură.

vinuri-pagaia-crama-hamangia

Vizitatorii vor putea participa la o degustare de vinuri premiate internațional, produse în cramele din Dobrogea. Pentru ca experiența să fie completă, participanții la Salonul Mondial de Turism de la Paris vor fi încurajați să încerce preparatele culinare tradiționale dobrogene.

Autoritățile din județul Tulcea nu participă la Salonul „Le Monde à Paris”, însă, ghidul de turism Mihai Baciu, împreună cu reprezentanții Hotelului Delta și ai Complexului Casa Varvara Somova, sunt prezenți în standul Asociației de Incoming  a României și le prezintă participanților, locurile minunate din Delta Dunării, pe care merită să le viziteze.

Anul trecut, peste 70.000 vizitatori au trecut pragul acestui târg internațional de turism. Pavilionul național, organizat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, reunește 19 participanți din întreaga țară.

4 Comentarii

  1. Iordana SOCOBEANU

    Mulțumesc, …!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Sporturile nautice prelungesc sezonul turistic și în perioada toamnei

Sporturile nautice prelungesc sezonul turistic și în perioada toamnei

Constanța găzduiește în perioada 25-26 septembrie, pe plaja Zoom, un eveniment dedicat iubitorilor sporturilor nautice. Competiția de Kitesurfing reunește participanți din întreaga țară și oaspeți de prestigiu de peste hotare și promite un adevărat spectacol atât...

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Este o nouă săptămână plină de evenimente pentru sportivii CSM Constanța! Echipele noastre sunt angrenate în ligile interne de baschet, handbal, rugby și șah, dar și în cea de-a doua competiție ca valoare din tenisul de masă european! Voleibaliștii pregătesc debutul...

Pin It on Pinterest