fbpx
Mamaia Constanta
Delta Dunării este o destinație atractivă de Paște, pentru mii de turiști

aprilie 12, 2023

paste-in-delta-dunarii-jurilovca-razelm-luxury-resort

Petrecerea minivacanței de Paște în Delta Dunării a devenit, de la un an la altul, o opțiune pentru tot mai mulți turiști.  Astfel, în numeroase localități din deltă și din Dobrogea de Nord, gradul de ocupare este de peste 70%, la pensiuni și hoteluri. Managerii au pregătit pachete speciale pentru minivacanța de Paște, din care nu lipsesc mâncărurile cu specific pascal și produsele tradiționale din pește, dar au inclus și numeroase experiențe, pentru ca oaspeții să aibă parte de o vacanță de neuitat.

Crișan, Sulina și Sfântu Gheorghe, localități căutate pentru minivacanța de Paște

Pentru multe dintre pensiunile și hotelurile din Delta Dunării, minivacanța de Paște și cea de 1 Mai reprezintă începutul sezonului turistic și în acest an. Unitățile de cazare sunt rezervate în mare parte, însă, turiștii care nu s-au grăbit să își cumpere până acum un pachet de vacanță, mai au șanse să găsească locuri.

sfantu-gheorghe-delta-dunarii

În plus, Delta Dunării este foarte apreciată în această perioadă, atât de pescari, cât și de cei care doresc să urmărească păsările sosite pentru cuibărit.

Mai mult decât atât, unii turiști aleg primăvara pentru a mege în Delta Dunării, deoarece nu îi deranjează țânțarii și vremea este perfectă, nici prea caldă, nici foarte rece, iar răsăriturile și apusurile sunt de vis.

În Jurilovca, localnicii îi așteaptă pe turiști cu ansambluri și produse tradiționale

În comuna Jurilovca  din județul Tulcea sunt aproximativ 25 de unități de cazare. Cele mai multe dintre ele sunt pregătite pentru primirea turiștilor în minivacanța de Paște, iar gradul de ocupare este de peste 70%.

Traditii JurilovcaFoto: Lipovenesc

”Jurilovca este o destinație atractivă pentru turiști, deoarece, de-a lungul timpului a reușit să vină cu o ofertă mai largă, în sensul că, plecând de la cazările la o gospodărie țărănească, până la resort-ul de 4 stele, avem unități de cazare pentru toate gusturile și buzunarele.

stefan-constantin-a-restaurat-o-casa-traditionala-lipoveneasca-in-jurilovca

Jurilovca este o destinație specială pe tot parcursul anului, nu doar de sărbători, atât  pentru arta culinară, cât și pentru cultură și tradiții. La orice tip de sărbătoare, Jurilovca pune tot ce este mai frumos pe masă și le oferă turiștilor experiențe de neuitat.

Mancaruri traditionale Delta Dunarii

Tradițiile nu au fost uitate la Jurilovca și, probabil, acesta este unul dintre motivele pentru care turiștii ne vizitează. Avem aceleași feluri de mâncare pe care le mănâncă pescarul în barcă, produse tradiționale, iar portul lipovenesc este unul special și inclusiv cântecele tradiționale cântate de ansamblurile folclorice ale lipovenești și bulgărești îi încântă pe vizitatori”, a declarat pentru Discover Dobrogea, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

Pensiunea ”Cuplu Călător” din Jurilovca îi așteaptă pe turiști cu experiențe deosebite și tradiții

Un simplu pachet de vacanță, care cuprinde doar cazare și, eventual, micul dejun, deja nu mai prezintă prea mare inters pentru mulți turiști. Vizitatorii care ajung în Jurilovca, doresc să aibă parte de cât mai multe experiențe, astfel încât minivacanța lor să fie memorabilă.

pensiunea-cuplu-calator-oferte-de-paste-in-delta-dunarii

”Noi suntem entuziasmați și încântați să primim oaspeții pentru sărbătorile pascale. Toate cele 8 camere au fost deja rezervate.

Avem un pachet all inclusive, care include mâncare tradițională de Paște, dar și mâncare tradițională din pește, băuturi locale, plimbare cu șalupa, cu caiacele și cu barca, și o seară tradițională alături de un ansamblu folcloric din Jurilovca.

pensiunea-cuplu-calator-oferte-paste-delta-dunarii-jurilovca

Un pachet de 3 nopți cu aceste experiențe costă 2850 de lei pentru o cameră dublă, pentru două persoane.

În această minivacanță de Paște le oferim oaspeților produse tradiționale din miel, dar și din pește, respectiv: borș de pește, saramură, crap pe varză la cuptor și, bineînțeles, deserturile dobrogene care nu pot lipsi de la nicio masă, la noi în pensiune.

pensiunea-cuplu-calator-oferte-paste-in-delta-dunarii-jurilovca

Le vom oferi și batice pentru doamnele și domnișoarele cazate la noi, care dorescă să meargă la biserică și să se simtă parte din tradiția comunității.

Slujba de Înviere va fi la Biserica pe rit vechi, care este la câteva case de noi și le vom oferi turiștilor noștri o altfel de experiență. Desigur, încurajăm turiștii să meargă și la bisericile din satele învecinate, biserici pe rit nou”, a declarant pentru Discover Dobrogea Marius Poto, administratorul pensiunii ”Cuplu Călător” din Jurilovca.

La un resort de 4 stele, oferta de Paște pornește de la 440 de euro pentru două nopți

Minivacanța de Paște i-a atras ca un magnet pe turiști la Razelm Luxury Resort, noua unitate de cazare din localitatea Vișina, comuna Jurilovca, astfel că, deja este rezervată în totalitate.

Razelm-luxury-resort-jurilovca-delta-dunarii-oferte-paste

”Minivacanța de Paște reprezintă începutul sezonului turistic în Delta Dunării. Ne bucurăm să spunem că avem un grad de ocupare de aproximativ 100%. Aproape toate spațiile de cazare au fost ocupate.

razelm-luxury-resort-oferte-paste-delta-dunarii

Pentru minivacanța de Paște, tarifele pornesc de la 440 de euro pentru două nopți, două persoane, cu micul dejun inclus, cu drumul către biserică în noaptea de Înviere, cină de întâmpinare după sosirea de la biserică, activități și echipă de animație pentru copii, brunch cu specific pascal, cină festivă și muzică live”, am aflat de la Raluca Militaru, front office manager.

Peștele este preferatul turiștilor care ajung în Delta Dunării de Paște

Chiar dacă produsele din carne de miel se pun, de regulă, pe masa de Paște, turiștii care petrec sărbătorile în Delta Dunării sau în împrejurimi, nu pleacă acasă fără să guste și tradiționalele preparate din pește.

preparate-traditionale-din-peste-in-delta-dunarii-paste

Calcanul, scrumbia, sturionul, storceagul și borșul de pește sunt vedetele gastronomiei deltaice, în această perioadă.

În Jurilovca, lacherda și icrele de știucă se numără între preparatele tradiționale de Paște, pe care lipvenii le oferă turiștilor care ajung în zonă.

preparate-traditionale-din-peste-in-delta-dunarii-oferta-de-paste

”Lacherda este făcută din scrumbie, marinată, cu oțet, sare și apă. Nu are prea multe ingrediente, dar este foarte gustoasă. Pe lângă alte preparate, aici găsiți icrele de știucă și lacherda din scrumbie”, afirmă Malîș Daniela, localnică din Jurilovca.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest