fbpx
SEAS 2024
Delta Dunării, destinație turistică pentru experiențe culinare
Produse tradiționale Tulcea

Delta Dunării este destinația turistică preferată, în actuala criză mondială generată de Covid-19, iar experiențele culinare din zonă îi încântă pe turiști. Pentru că România este mai la îndemână, turiștii noștri încep să redescopere că avem o țară frumoasă, care merită vizitată. În aceste condiții, Delta Dunării poate deveni regina turismului românesc. Ea ne oferă tot ce ne putem dori: peisaje de vis, birdwatching, experiențe culinare, tradiții, pescuit, relaxare în natură. Practic, este locul ideal, în care uiți de toate  problemele de acasă.

Delta Dunării, destinație turistică pentru experiențe culinare

Localnicii din Delta Dunării nu ne oferă mâncăruri sofisticate, ale căror denumiri nu le putem pronunța. Ei gătesc după caietul de rețete al bunicilor, iar preparatele din pește pe care ni le oferă sunt bune de te lingi pe degete.

delta-dunarii-experiente-culinareCând singurul produs pe care îl au gospodinele la îndemână este peștele, ele se adaptează și gătesc din el ceea ce nouă nici nu ne trece prin minte. De fapt, nu există un fel de mâncare pe care locuitorii din deltă să nu îl poată prepara din pește.

delta-dunarii-experiente-culinareMeniurile lor sunt atât de diversificate, încât au ajuns să gătească peștele în mii de feluri. Inclusiv dulciuri și dulceață au ajuns să prepare locuitorii din județul Tulcea din pește și sunt tare mândri de produsele lor.

Turiștii adoră mâncarea tradițională din Delta Dunării

Indiferent de naționalitate, turiștii se îndrăgostesc de gastronomia din Delta Dunării. Mâncarea tradițională este unul dintre motivele pentru care ei se reîntorc cu drag în deltă, pe lângă peisajele de basm din împărăția apelor.

Storceag Casa Pescarilor LuncaSinceri să fim, numai când pronunțăm cuvântul storceag ne plouă în gură. Să nu mai spunem de borș de pește, plachie, pește afumat, scrumbie pe grătar, saramură sau știucă umplută, icre ori musaca din pește.

Icre deltaExperiențele culinare din Delta Dunării își pun amprenta pe papilele noastre gustative și ne dăm seama că nicăieri altundeva nu vom putea savura produsele din pește ca în paradisul dintre ape.

Ce preparate să nu ratezi dacă ajungi în Delta Dunării

Avem gusturi diferite, însă nu am cunoscut pe nimeni care să facă mofturi la un storceag bine preparat. Pe lângă icre și borșul de pește este un produs pe care nu trebuie să îl ratezi dacă ajungi în deltă.

Scrumbie Hotel Mon Jardin MahmudiaScrumbia este un fel de regină neîncoronată a preparatelor deltaice. Oricum ar fi preparată, pe grătar, în salată, marinată sau afumată, scrumbia nu te lasă indiferent.

Mancaruri traditionale Delta DunariiEste greu să întocmesc un clasament, pentru că toate mâncărurile din pește gătite de localnicii din Delta Dunării sunt absolut minunate, indiferent că vorbim de saramură, chiftele de pește, ardei umpluți cu pește, mici din pește, piftie, crochete, șnițele, tocană, zacuscă, musaca, știucă umplută și multe, multe altele.

Scrumbie Hotel Mon Jardin MahmudiaTocmai de aceea, la fiecare vizită în deltă descoperim gusturi noi și încercăm preparate diferite, astfel încât să testăm cât mai multe produse din oferta generoasă a localnicilor.

Gastronomia deltaică, bucuria papilelor gustative

Este imposibil să nu îți dorești să revii în Delta Dunării după ce ai vizitat-o o dată. Este un tărâm magic, în care natura, tradițiile, gastronomia și ospitalitatea localnicilor se îmbină perfect și le oferă vizitatorilor experiențe de neuitat.

Mancare buna Holbina trei bibaniNicăieri altundeva nu poți mânca un storceag mai bine gătit decât în deltă, o saramură sau o plachie. Iar dacă aprofundăm subiectul, ajungem la plăcinte cu ficat de pește, musaca sau chiar deserturi din pește, la care nimeni nu îi întrece pe localnicii din județul Tulcea. Chiar și cei care spun că nu le place peștele vor ajunge să mai ceară o porție de știucă umplută sau de chiftele de știucă sau de pește pane. Este raiul peștelui și vă asigur că papilele voastre vor dansa de bucurie.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Mamaia Constanta

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest