fbpx
”Crima din Strada Lourcine”, o nouă premieră la Teatrul de Stat Constanța

mai 8, 2021

crima-din-strada-lourcine-comedie-muzicala-teatrul-de-stat-constanta

Vestea bună este că s-au redeschis teatrele, iar în acest weekend putem viziona comedia muzicală ”Crima din Strada Lourcine”, noua premieră a Teatrului de Stat Constanța. Începând de astăzi, sălile de teatru și cinematografele pot funcționa la o capacitate de maximum 50%, astfel că numărul locurilor este relativ limitat și biletele trebuie achiziționate din timp, dacă nu vreți să ratați spectacolul.

”Crima din Strada Lourcine”, o comedie așteptată de publicul constănțean

O comedie bună era tot ceea ce ne doream în aceste vremuri ciudate, în care accesul la cultură este destul de dificil de realizat. Astfel, sâmbătă și duminică, respectiv pe 8 și 9 mai, de la ora 19.00, sunt programate primele reprezentații ale premierei ”Crima din Strada Lourcine”.

crima-din-strada-lourcine-premiera-teatrul-de-stat-constanta”Să te trezești pe jumătate îmbrăcat, fără să știi cum ai ajuns acasă, cu un gol de memorie în privința serii petrecute în oraș și să descoperi un alt bărbat în patul tău, la fel de sumar îmbrăcat!

Apoi să aflați din ziar amândoi că umbrela și batista pe care le-ați pierdut au fost descoperite în contextul unei crime oribile. Și să urmeze o zbatere din răsputeri pentru ștergerea urmelor unei fapte de care niciunul dintre voi nu-și amintește, dar toate indiciile duc la concluzia că e posibil să o fi comis.

Să fugi, să reduci la tăcere martorii, să te speli pe mâini de tot și de toate. Să scapi de această nenorocire care s-a abătut asupra ta, ca de un vis urât. Este posibil oare?

crima-din-strada-lourcine-premiera-teatrul-de-stat-constantaDivertisment autentic, de cea mai bună calitate; o poveste delicioasă în care comicul de situație se combină cu o dinamică excelentă a personajelor; un decor colorat, de Belle Epoque, plin de elemente surprinzătoare; un band care, răspunzând la indicațiile dirijorale ale personajelor principale, acompaniază live actorii; suspans și tensiune, dar mai ales haz, de care avem cu toții nevoie în aceste timpuri de boală și teamă continuă”, cam așa este descrisă, pe scurt, piesa de teatru ”Crima din Strada Lourcine”.

Un spectacol cu o distribuție excelentă

”Crima din Strada Lourcine”, comedia muzicală de Eugène Labiche, este un spectacol regizat de Vlad Cristache, în scenografia Mădălinei Niculae.

Vlad Cristache a absolvit Facultatea de Regie Teatru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București (UNATC) în 2009 și a urmat apoi cursurile de Master în Regia Teatrului Contemporan, până în 2011.

crima-din-strada-lourcine-comedie-muzicala-teatrul-de-stat-constantaÎn distribuția spectacolului „Crima din strada Lourcine” îi veți putea vedea pe Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeț, Andrei Bibire, Ștefan Mihai, iar formația care îi acompaniază live este alcătuită din pianista Elena Gatcin, clarinetistul Marian Gănescu și percuționistul Marius Cristian Zaval.

premiera-teatrul-de-stat-constantaFiind vorba de un spectacol muzical, un rol foarte important în această producție îl are compozitorul Tibor Cári, recunoscut și premiat pentru activitatea sa în teatru.

Sănătatea populației rămâne prioritatea numărul unu, astfel că spectacolele Teatrului de Stat Constanța se desfășoară cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu Coronavirus, conform legii.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța – Bulevardul Ferdinand Nr. 11

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Ia românească a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

Ia românească a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

De Ziua Națională a României, cămașa cu altiță sau ia românească a fost inclusă de către Comitetul UNESCO, pe Lista Patrimoniului Imaterial al Umanității. Ia românească sau cămașa cu altiță este recunoscută universal Dosarul ”Arta cămășii cu altiță – element de...

Pin It on Pinterest