Vine o vreme în viața noastră, în care dorim să facem doar ce ne place. Este și cazul Cristinei Crișan, care, deși a terminat Facultatea de Drept și a profesat un timp ca jurist, a decis să schimbe macazul. Ce au în comun Dreptul și ciocolata? Mai nimic, probabil, dar fiecare are posibilitatea să își schimbe opțiunile atunci când simte că trebuie să o ia pe alt drum. Iar Cristinei i s-a arătat o altă cale. Una mai dulce, am spune, deși nu este deloc ușoară.

De la Drept, la ciocolata de lux

Corabia cu dulciuriN-a pornit de capul ei, Cristina s-a specializat la București în producerea ciocolatei. Și nu vorbim despre orice fel de ciocolată, ea a ales nișa de lux. A făcut împreună cu finul său, Laurențiu Barabaș, firma ”Corabia cu dulciuri” și au investit mult timp și bani în laboratorul în care produc pralinele delicioase din ciocolată. Acum, o fascinează atât de mult acest domeniu, încât își dorește să participe și la concursurile tematice din străinătate. Pentru că este perfecționistă, Cristina și-a propus să creeze propriile inserturi, adică umplutura acelor praline care arată ca niște bijuterii. Ea spune că mereu adaugă diferite ingrediente în bomboane, astfel încât persoanele care le gustă să spună: ”Wow, ce gust senzațional!”.

Când faci praline și choco-baruri ți-e gândul doar la ciocolată

Corabia cu dulciuriMultora dintre noi ne place ciocolata, însă Cristina Crișan a ajuns să se culce și să te trezească în minte cu pralinele. Se gândește în permanență la fel de fel de modele și combinații, la culori și aranjamente, pentru a-i surprinde mereu pe clienții săi. Astfel, a decis să facă praline cu inserturi din piureuri naturale de fructe sau bazate pe alcool, dar folosește și ingrediente mai puțin tradiționale, pe care le ține secrete. Sunt senzaționale și fructele parțial deshidratate îmbrăcate în ciocolată.

Corabia cu dulciuriPentru a ieși cumva din segmentul de piață care este acoperit deja cu acele candy bar-uri, Cristina are o ofertă de choco-bar-uri, foarte atractive pentru cei care organizează evenimente. Modelele sunt foarte diferite, de la cupe din ciocolată, la cănițe, batoane, flori sau tablete din ciocolată belgiană. Toate sunt realizate manual, de la colorarea matrițelor până la umplere și decorare, astfel că realizarea acestor dulciuri de lux poate dura și 3 zile.

”Corabia cu dulciuri”, o afacere de familie

Corabia cu dulciuriCristina Crișan nu a intrat singură în această poveste dulce. Ea îi are alături pe finul său, care nu îi este doar copil spiritual, ci și partener în afacere. Ei muncesc cot la cot, iar producerea ciocolatei de lux le ocupă tot timpul. Chiar dacă pare greu de crezut, ei stau cel puțin 12 ore pe zi în laborator, iar când îi prinde noaptea acolo, cu greu se desprind din lumea ciocolatei.

În luna martie, mărțișoarele dulci sunt foarte apreciate

Mărțișoare dulciCe poate fi mai frumos decât să îi oferi un mărțișor delicios prietenei, iubitei, soției, colegelor sau mamei tale? Corabia cu dulciuri a pregătit atât de multe modele de mărțișoare din ciocolată pentru 1 și 8 Martie, încât este imposibil să nu găsiți ceva care să vă încânte. Trufe, praline, fructe naturale, confiate sau liofilizate, toate îmbrăcate în gustoasa ciocolată albă, neagră sau cu lapte. Eu spun că mai bine este să intrați acum pe pagina de Facebook Corabia cu dulciuri, să vă convingeți singuri și apoi mai stăm de vorbă.

Praline cu tematici diferite și fructe învelite în ciocolată

Corabia cu dulciuriProvocările unui ciocolatier nu se încheie niciodată, iar când îi sunt propuse diferite teme, creativitatea nu are limite. ”Am făcut bomboane cu tematică marină. O altă provocare minunată pentru noi a fost să realizăm bomboane care să te ducă cu gândul la toamnă. Am ieșit puțin din tipar, pentru că în general mergem pe alb și negru în cazul nunților sau pe tematică florală.

Corabia cu dulciuriPentru toamnă am folosit forme cu frunze și ne-am inspirat din culorile acestora. Am devenit creativi și în privința fructelor învelite în ciocolată, care ies puțin din tipar. Facem bomboane din prune parțial deshidratate cu miez de nucă învelite în ciocolată, care sunt absolut delicioase, căpșune sau smochine învelite în ciocolată, care fac deliciul oricărui moment al zilei”, ne-a povestit ciocolatierul Cristina Crișan.

Choco-bar, o nouă variantă pentru succesul unei petreceri

Cioco-bar Corabia cu dulciuriIdeea de candy-bar este deja folosită la orice petrecere, astfel că reprezentanții de la ”Corabia cu dulciuri” au intrat cu un nou produs pe piață. Ei vin cu oferta ”choco-bar” pentru evenimente, care este irezistibilă. Cristina spune că au avut succes cu această variantă, la petrecerile private și evenimentele corporate. Creativitatea își spune și aici cuvântul, pentru că pralinele pot fi personalizate cu logo-ul firmei sau cu diferite mesaje.

Cioco-bar Corabia cu dulciuriÎn plus, în funcție de anotimp, ”Corabia cu dulciuri” își delectează clienții cu noi arome. În această iarnă a adăugat în compoziția bomboanelor un praf de scorțișoară, care i-a dus pe toți cei care au mâncat pralinele, cu gândul la iarnă și la sărbători. Există și varianta cu lime, pentru un gust răcoritor, care ne teleportează direct pe plajă. În funcție de eveniment, cei de la ”Corabia cu dulciuri” folosesc inclusiv alcool, pentru evenimentele corporate sau fructe pentru cele dedicate copiilor.

Ciocolateria, o afacere de succes?

Corabia cu dulciuriMomentan ”Corabia cu dulciuri” este la început de drum, iar cei doi asociați se gândesc la tot felul de strategii. ”Nu este ușor să dezvolți o afacere în România, cel puțin în cazul nostru. Pentru nișa pe care am ales-o, cea care vizează producerea bomboanelor de lux, e necesar să avem răbdare și să venim și cu bani de acasă până când ne vom ridica. Trebuie să promovăm afacerea și să găsim clienții care să aprecieze calitatea produselor noastre”, a precizat Cristina Crișan. Mi-a spus că încercă să colaboreze cu restaurantele hotelurilor, dar și cu pub-uri și cafenele.

Mărțișoare ciocolatăDeocamdată poate fi găsită pe pagina de Facebook ”Corabia cu dulciuri” și funcționează ca laborator cu livrare. Primește mesaje de la consumatori și realizează bomboane sau cioco-bar-uri la comandă. În curând, Corabia cu dulciuri își va face un site și un catalog, pentru a-și putea prezenta produsele. Cristina speră că va avea și un punct de desfacere, dar nu se grăbește, ea spune că realizează totul cu pași mici, deși cei doi asociați au visuri mari.

Cadouri inedite la ”Corabia cu dulciuri”

Corabia cu dulciuriCând trebuie să oferi un cadou și nu ai nicio idee, o cutie cu bomboane unicat, din ingrediente naturale, poate fi o alegere potrivită. Indiferent că este vorba de 1 sau 8 Martie, o zi de naștere sau dacă pur și simplu nu vrei să mergi cu mâna goală într-o vizită, pralinele ”Corabiei cu dulciuri” sau fructele învelite în ciocolată vor face o impresie bună în orice situație și cu siguranță nu vei da greș. Dacă mai adăugăm și faptul că este ideal să susținem o afacere locală aflată la început, lucru care, din păcate, nu prea ne preocupă, atunci vă recomand cu încredere ”Corabia cu dulciuri”. O cutie costă între 38 și 200 de lei, în funcție de gramaj și de calitatea ciocolatei folosite. Să aveți poftă!

Share

Leave a Reply