fbpx
”Constanța ta, Constanța noastră”, un eveniment organizat de Ziua Minorităților Naționale

decembrie 15, 2022

constanta-ta-constanta-noastra-ziua-minoritatilor-nationale-eveniement-organizat-la-constanta-la-biserica-greaca-metamorphosis

Evenimentul ”Constanța ta, Constanța noastră” va fi organizat duminică, 18 decembrie 2022, între orele 12.00-12.30, pe treptele de la Biserica Greacă ”Metamorphosis”, primul lăcaș de cult ortodox din oraș. Cu această ocazie sunt așteptați toți locuitorii Constanței, indiferent de etnie, pentru a sărbători diversitatea de culturi și tradiții, dar și pentru a aduce un omagiu patrimoniului cultural și spiritual dobrogean.

”Constanța ta, Constanța noastră”, o manifestare la care sunt invitați toți constănțenii

”Întrucât ne-am propus să ne adunăm cât mai mulți pe treptele bisericii, indiferent de condiția socială, sex sau religie, vom demonstra că acest oraș nu este iubit numai de soare, de nisip sau de mare, ci că sufletele îngemănate se pot uni mereu în acest oraș. Astfel, îi invităm pe TOȚI constănțenii, pe toți cei care se simt legați cu sufletul de aproapele lor, să participe la această evocare.

România este pământ sfânt pentru toți, indiferent de nație, sex, religie. Dobrogea este locul în care se vorbesc atâtea limbi și dialecte, însă limba română este cea care primează. Biserica greacă, primul lăcaș de cult creștin-ortodox din oraș, pe ale cărei scări s-au reunit localnicii și autoritățile în urmă cu 144 de ani, în vremuri de restriște sau de bucurie, este un loc sfânt al orașului vechi. Constanța este locul în care fiecare cărămidă veche spune o istorie a conviețuirii multietnice.

Vă așteptăm cu drag duminică, 18 decembrie, la ora 12.00, pe treptele bisericii grecești ”Metamorphosis”, să facem o poză sau, mai bine spus, ACEA FOTOGRAFIE ANUALĂ, care va rămâne nu numai în istoria orașului, ci mai ales în sufletul fiecărui participant. ACEA FOTOGRAFIE pe care o vom arăta cu mândrie urmașilor noștri”, afirmă Anton-Traian Antoniadis, președintele Comunității Elene ”Elpis” Constanța.

La eveniment, constănțenii pot participa îmbrăcați în portul tradițional, astfel încât, în fotografia de grup care va fi realizată, să poată fi văzute toate costumele populare ale etnicilor dobrogeni.

În cadrul manifestării, toți participanții vor dansa ”Hora Unirii”.

Și-au anunțat participarea Uniunea Elenă din România- Comunitatea Elenă Elpis Constanța, Comunitatea Rușilor Lipoveni Constanța, Uniunea Democrată Turcă din România, Forumul Democrat al Germanilor din Constanța, Comunitatea etnicilor Bulgari din Constanța, Discover Dobrogea, Comunitatea Aromână din România, Uniunea Armenilor din România sucursala Constanța, Comunitatea Evreilor Constanța, Liga Culturală a Albanezilor din România filiala Constanța, Uniunea Polonezilor din România-Constanța.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest