fbpx
Mamaia Constanta
Constanța se pregătește să găzduiască Sunscreen Film&Arts Festival 

august 24, 2022

sunscreen-film&arts-festival-constanta

Astăzi a fost lansat programul complet al primei ediții a Sunscreen Film&Arts Festival, eveniment care se va desfășura la Constanța în perioada 8-11 septembrie. Programul festivalului include peste 25 de filme românești și internaționale, cine-concerte și concerte, atât în spații outdoor – în Piața Ovidiu, pe Plaja Reyna și la Teatrul de Vară Soveja – cât și indoor, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța. Evenimentul este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, prin Direcția Cultură, Sport, Educație, Turism și organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa.

Sunscreen Film&Arts Festival va deveni o tradiție la Constanța

„Pentru noi, echipa TIFF, Sunscreen este o surpriză, o bucurie, un gând care prinde formă. Acum 21 de ani am avut aceeași ambiție și am reușit în timp, să creăm un festival care este printre cele mai bune din Europa.

sunscreen-film&arts-festival-constanta-tudor-giurgiu

Vrem ca brand-ul Sunscreen să devină o tradiție la Constanța. Îmi doresc ca tot programul de filme, concerte, cine-concerte, ateliere, workshopuri, întâlniri cu publicul să fie un succes. Îmi doresc ca în anii următori să avem o competiție internațională pentru cineaști care își propun să facă filme care să atragă publicul în săli”, a declarat Tudor Giurgiu, președintele Sunscreen Film & Arts Festival.

sunscreen-film&arts-festival-ionut-rusu-viceprimar-constanta

„Este o bucurie și o onoare să fac parte din echipa care pune piatra de temelie la un eveniment care va deveni o tradiție la Constanța. Doresc ca în mandatul meu de viceprimar să contribui la crearea unor puncte de reper în cultura municipiului Constanța. Oamenii pe care astăzi îi vedeți aici și experiența pe care ei o aduc sunt o garanție a profesionalismului și a calității pe care o va avea acest festival. Sunt convins că foarte mulți constănțeni așteaptă cu nerăbdare Sunscreen”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Actorul Darko Perić din serialul „La Casa de Papel” va veni la Constanța

Invitatul special al evenimentului va fi actorul de origine sârbă Darko Perić, cunoscut publicului din România din serialul spaniol „La Casa de Papel”, unde l-a jucat pe Helsinki. Perić va fi prezent la Constanța pentru a se întâlni cu fanii, dar și pentru proiecția scurtmetrajului „Patria”.

actorul-Darko-Perić-vine-la-constanta-la-sunscreen-film&arts-festival

Spectatorii vor avea ocazia să întâlnească la Constanța și nume importante ale cinematografiei și scenei de entertainment din România. Astfel, la Sunscreen sunt așteptați actorii din „Clanul”, noul serial produs de ProTV: Șerban Pavlu, George Mihăiță, Mădălina Craiu, Constantin Dogioiu, Codin Maticiuc și co-scenarista Lia Bugnar – care vor fi prezenți la premiera primului episod al seriei, joi, 8 septembrie, de la 20:30, în Piața Ovidiu. În același loc, Matei Dima (BRomania) se va întâlni cu spectatorii vineri, 9 septembrie, de la ora 20:30, după avanpremiera unuia dintre cele mai așteptate filme ale anului: „Teambuilding”. Regizorul Alexandru Lustig și Șerban Pavlu vor fi în Piața Ovidiu sâmbătă, 10 septembrie, pentru comedia „Nunți, botezuri, înmormântări”, iar Mircea Bravo, Bunica Tanti Lenuța și regizorul Cristian Ilișuan se vor întâlni cu publicul duminică, 11 septembrie, pentru filmul „Mirciulică”.

Programul festivalului va fi completat de concerte extraordinare, care vor avea loc la Teatrul de Vară Soveja. Joi, 8 septembrie, fanii muzicii trap sunt așteptați la concertul pe care îl vor susține Oscar și Yakki, doi dintre cei mai apreciați tineri artiști ai momentului.

Vineri, 9 septembrie, e rândul lui Jean Gavril, autorul unor hituri precum Ultimul val sau Unde ești tu va urca pe scena de la Soveja. Seara se va încheia spectaculos cu un recital The Turbans.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.SunscreenFestival.ro.

Clipul de prezentare poate fi descărcat accesând următorul link: sendgb.com/qYhHP9eacr2

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest