fbpx
Comunitatea musulmană ne dă o lecție de solidaritate în criza generată de coronavirus

martie 15, 2020

Musulmani ajutor coronavirus

Comunitatea musulmană ne dă o lecție de solidaritate în criza generată de coronavirus, acum, când România are nevoie de solidaritate, mai mult decât oricând. Iar solidaritatea poate îmbrăca și forma bunului-simț în rândul comercianților, astfel încât produsele de strictă necesitate să nu devină un lux pentru populație, în această criză declanșată de noul coronavirus. Mulți, foarte mulți români se plâng că nu mai găsesc în farmacii măști de protecție sau că prețul acestora a crescut de la 0,50 lei la 10 lei bucata. Este adevărat, în România nu au fost luate încă măsuri pentru a limita această speculă, așa cum se întâmplă în alte state. Totuși, ideal ar fi să nu ne pierdem empatia și umanitatea și să nu profităm de cei aflați în nevoie, iar un exemplu în acest sens ne oferă comunitatea musulmană. Desigur, nu-i uităm nici pe doctori și toate cadrele medicale, care sunt eroii noștri în tot acest coșmar denumit pandemia de COVID-19.

Comunitatea musulmană ne dă o lecție de solidaritate

Ajutor criza coronavirusÎn timp ce mulți comercianți au crescut prețurile în aceste zile nejustificat de mult, în goana după profit, comunitatea musulmană ne oferă o lecție de viață în vreme de coronavirus. Reprezentanții religioși i-au sfătuit pe patronii musulmani să nu ridice prețurile la produsele aflate la mare căutare și care sunt de ajutor populației. Lor li s-a recomandat să nu îndrăznească să scumpească produsele, astfel încât ele să fie accesibile tuturor. Un gest minunat, pentru care această comunitate merită felicitată.

Echipa Mrini Eye Hospital este la dispoziția sistemului sanitar și face voluntariat în lupta împotriva coronavirus

Un alt exemplu pozitiv în aceste vremuri tulburi ne este oferit de echipa Mrini Eye Hospital. Fildis și Hicham Mrini, patronii Spitalului de Oftalmologie au anunțat pe conturile lor de Facebook, faptul că în această perioadă au închis clinica, dar le oferă informații pacienților, online și prin Whatsapp.

comunitatea-musulmana-lectie-solidaritate-Fildis-MriniDe asemenea, ei au afirmat că rămân la dispoziția sistemului medical românesc, pentru a ajuta în orice situație viitoare gravă pentru comunitate.

comunitatea-musulmana-lectie-solidaritate-coronavirus-Hicham-Mrini Ei s-au declarat VOLUNTARI, alături de colegii lor care luptă împotriva virusului. Este o atitudine admirabilă, iar exemplul lor ar trebui urmat de noi toți, în măsura în care putem fi cumva de ajutor.

Studenții musulmani mediciniști rămân în România să îi ajute pe bolnavi

Este uluitoare mobilizarea comunității musulmane și merită să vorbim despre faptele bune pe care acești oameni frumoși le fac în perioada crizei generate de noul coronavirus.

comunitatea-musulmana-lectie-solidaritate-coronavirus”În comunitatea musulmană de imigranți din București sunt peste 100 de studenți la medicină. Câțiva dintre ei îmi sunt prieteni de familie, pe alții i-am cunoscut cu diferite ocazii. Mulți au fost chemați de familii acasă, știind ce se întâmplă în România. Pe o parte dintre ei i-am văzut azi la o rugăciune comună. Răspunsul lor, fete și băieți din anii de început sau anii terminali: Nu, noi nu plecăm de aici! Va fi nevoie de noi, fie și să ducem medicamente oamenilor la ușă. Zilele astea, România e și țara noastră!”, a scris pe pagina de Facebook Fatma Ylmaz, membră a comunității musulmane.

Sunteți minunați și un exemplu pentru noi, oameni frumoși! Avem nevoie de voi să învățăm o lecție de umanitate, pe care unii români au uitat-o. Sănătate multă tuturor!

1 Comentariu

  1. ALINA STROE

    Çok teşekkürler!İyi ki varsınız!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Galeriilor de Artă Constanța, imobil în care artiștii nu și-au mai putut expune lucrările, de peste 7 ani. Galeriile de Artă din Constanța vor fi, în sfârșit, reabilitate Construit în anul 1961, imobilul de pe strada Ștefan...

Pin It on Pinterest