fbpx
Comunitatea Elenă ELPIS Constanța organizează un spectacol pentru a marca Ziua Greciei

martie 26, 2024

comunitatea-elena-elpis-constanta-organizeaza-un-spectacol-pentru-a-marca-ziua-greciei

Ziua de 25 Martie 1821 este una dintre cele mai strălucite din istoria modernă a vechii Elade, ziua în care, sub deviza „Libertate sau moarte”, a fost declanșat Războiul de Independență al Greciei, desfășurat între anii 1821-1829, cunoscut și ca Revoluția Greacă (Elliniki Epanastasi).

„În fiecare an, Ziua Națională a Greciei și Buna Vestire sunt sărbătorite de Comunitatea Elenă Elpis Constanța fiind un minunat prilej de mândrie și sărbătoare pentru toți grecii și cei ce-i simt aproape, un prilej de celebrare a curajului și sacrificiului. Cum au reușit grecii să se ridice și să meargă mai departe?

Prin cântec, joc, voie bună la care noi, Comunitatea Elenă Elpis vă îndemnăm de fiecare dată, mulțumindu-vă deopotrivă că ne sunteți alături. Comunitatea Elenă Elpis va sărbători acest eveniment, sămbătă, 30 martie, împreună cu Uniunea Elenă din România, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța după următorul program

  • Ora 12.00 Tedeum de pomenire la Biserica Greacă Methamorphosis, (Schimbarea la față);
  • Ora 18.00 la Centrul Multicultural Jean Constantin de pe Bulevardul Ferdinand (fostul cinematograf Republica) va avea loc obișnuitul spectacol unde vă veți putea bucura de prezența pe scenă a ansamblurilor Elpis, Asteria al Uniunii Elene din România, binecunoscutul Florian Jurcă, Antik Project, Elenis Band și Sirtaki Band Leonidas dar și de vernisajul expoziției de artă plastică „Mythoplasies-Mituri”, care prezintă lucrări realizate în Grecia 2021-2023 de către artistul plastic Gabriel Grama. Vă așteptăm cu drag și sufletul deschis să ne bucurăm ca de fiecare dată”, spune președintele Comunității Elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord – relaxare și distracție la superlativ

Mamaia Nord este cea mai nouă stațiune de pe litoralului românesc, renumită pentru plajele sale acoperite de nisip fin și mângâiate de valurile Mării Negre. Cu o varietate de atracții și facilități, Mamaia Nord este alegerea perfectă pentru o vacanță de neuitat,...

Pin It on Pinterest