fbpx
Competiția internațională 4V Rally Raid 2020, în acest weekend în Constanța

august 18, 2020

4V Rally Raid 2020

Constanța va fi gazda competiției internaționale 4V Rally Raid 2020, în perioada 21-22 august, pentru al doilea an consecutiv! Un adevărat Dakar al Dobrogei, care se desfășoară pe un traseu de 400 kilometri și la care participă 40 de echipaje din 6 țări.

4V Rally Raid 2020 va fi organizată și anul acesta

4V Rally Raid 2020Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Federației Române de Motociclism si Ministerul Tineretului și Sportului organizează etapa 2 din Campionatul Naţional de Rally Raid România 2020, competiție ce se desfășoară la malul Mării Negre, sub denumirea de 4V Rally Raid România.

Trasee pe un teren variat

O competiție de Rally Raid este o întrecere sportivă în teren variat care pune în valoare rezistența și capacitatea de orientare a sportivilor și, de asemenea, fiabilitatea mașinii de concurs.

4V Rally Raid 2020 Terenul uzual este format din trasee naturale, de obicei nemodificate de organizator, după cum urmează:
• trasee montane , zone stâncoase;
• trasee in teren nisipos;
• traversări de râuri, prin apa, prin albia secata sau zone cu noroi;
• drumuri publice deschise circulației rutiere, drumuri modernizate sau nemodernizate;
• zone cu vegetație naturala, arbuști , iarbă mare , pădure;
• trasee asfaltate, betonate, drumuri agricole, trasee off road;
• teren modificat ca urmare a fenomenelor meteo (ploaie, zăpadă, noroi).

3 grupe de participanți, la 4V Rally Raid 2020

Aceste curse sunt foarte solicitante atât pentru piloţi, cât şi pentru maşini, datorită faptului că se desfășoară pe distanțe foarte lungi si a diversificării traseului de concurs. Durata unei curse rally raid poate să ajungă şi la 15 zile în cazul competiţiilor faimoase precum Raliul Dakar, Africa Eco Race sau Silk Way Rally.

4V Rally Raid 2020În cadrul competiției 4V Rally Raid se vor întrece 3 grupe:
PROFI – se adresează piloților profesioniști licențiați:
PROMO – se adresează celor care au mai participat la competiții de acest gen, dar nu ating standardul de la PROFI;
DISCOVERY – grupa începătorilor, având rol de promovare a acestui sport, putând să se înscrie orice vehicul de teren auto, SSV, Moto, Quad cu condiția ca acesta să fie într-o stare tehnică adecvată.

4V Rally Raid 2020 se va desfășura în sudul Dobrogei

Cursa în sine are loc în data de 22 august și se desfășoară în partea de sud a Dobrogei pe o distanța totală de aproximativ 400 de km.

4V Rally Raid 2020Parcul tehnic al competiției, locul în care mașinile sunt parcate și unde se vor afla expozanții, va fi amplasat în parcarea mare de la Poarta 1, intrare port Constanța și va putea fi vizitat vineri, 21 august, intre orele 17:00 – 21:00. Startul festiv se va da sâmbătă dimineața, din zona parcului tehnic, la ora 06:30, iar startul în proba specială se va da la monumentul Straja la ora 07:00.

Curse solicitante, piloți bine antrenați

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă seara începând cu ora 19:00, în zona parcului tehnic.  Ca și noutate în acest an, la linia de start avem echipaje de renume mondial, cu experiență vastă în competiții gen Dakar sau Africa Eco Race. Vă prezentăm câțiva dintre ei:
Echipa Kamena Rally Team – Can-Am X3
Echipa Bedu Racing – Can-Am X3
Echipa Nec Rally Team – Ford F 150 – 5000 cc

4V Rally Raid 2020Caștigătorul de anul trecut, echipa Offroadsport – Hummer H3 EVO – 5000 cc (viteza medie pe cei 700 de km străbătuți anul trecut a fost de 139 km/h iar cea maximă de 192 km/h, în teren off-road).

Orașul nostru va fi reprezentat de echipajul Paul Lucian Zaig și Camelia Zaig, membrii ai clubului nostru, care vor participa cu un SSV Yamaha 1000 la categoria Professional Lista participanților, imagini de la competiția din 2019 precum și detalii referitoare la înscrieri, regulament și sponsori veți găsi pe site-ul https://4vrallyraid.com/.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Ia românească a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

Ia românească a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

De Ziua Națională a României, cămașa cu altiță sau ia românească a fost inclusă de către Comitetul UNESCO, pe Lista Patrimoniului Imaterial al Umanității. Ia românească sau cămașa cu altiță este recunoscută universal Dosarul ”Arta cămășii cu altiță – element de...

Pin It on Pinterest