fbpx
”Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice”, un eveniment organizat de Ziua Dobrogei

noiembrie 10, 2022

cladiri-de-patrimoniu-ale-constantei-multietnice-expozitie-de-grafica-ziua-dobrogei-constanta

Asociația Dobrogea de Patrimoniu organizează de Ziua Dobrogei, vernisajul expoziției de grafică ”Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice”. Evenimentul se va desfășura la Muzeul de Artă din Constanța, pe 14 noiembrie, de la ora 16.00.

Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice – expoziție de grafică la Muzeul de Artă

În cadrul manifestării culturale vor fi prezentate 26 de lucrări de grafică realizate de liceenii Amanda Checiu, Patric-Cristian Cojocaru, David Pătrașcu, Răzvan-Marian Voicu și Alesia Cobasnian, de la Colegiul de Arte ”Regina Maria” din Constanța, secția de Arhitectură, coordonați de arhitect Andrei Beșcucă.

Lucrările prezintă monumente istorice din Constanța, care aparțin comunităților de români, greci, armeni, turci, tătari, evrei și bulgari și au fost realizate în cadrul unui parteneriat încheiat între Asociația Dobrogea de Patrimoniu și Colegiul de Arte ”Regina Maria” din Constanța. La eveniment vor vorbi despre moștenirea culturală pe care strămoșii ne-au lăsat-o, arhitectul Radu Cornescu, precum și reprezentanții minorităților ale căror clădiri de patrimoniu sunt reprezentative pentru oraș.

Expoziție de grafică în Piața Ovidiu, de Ziua Dobrogei

În paralel cu expoziția de la Muzeul de Artă din Constanța, care va putea fi văzută până pe data de 24 noiembrie, 20 dintre lucrările de grafică realizate de liceenii Colegiului de Arte ”Regina Maria” vor fi expuse și în Piața Ovidiu. Desenele vor fi însoțite de poveștile clădirilor de patrimoniu, scrise de educatorul muzeal Cristian Cealera, printr-un parteneriat realizat între Asociația Dobrogea de Patrimoniu și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

cladiri-de-patrimoniu-ale-constantei-multietnice-asociatia-dobrogea-de-patrimoniu-expozitie-de-grafica-ziua-dobrogei

Cele două expoziții organizate de Asociația Dobrogea de Patrimoniu au scopul de a promova patrimoniul material din oraș, astfel încât, constănțenii să conștientizeze importanța moștenirii culturale pe care o avem, să cunoască istoria clădirilor de patrimoniu ale orașului, să aprecieze monumentele și să le promoveze, cu atât mai mult cu cât unele dintre ele sunt vulnerabile sau chiar amenințate cu dispariția.

Realizarea expozițiilor este susținută financiar de sponsorii MRINI Eye Hospital și Organizația Patronală Mamaia-Constanța, care, astfel, doresc să sărbătorească Ziua Dobrogei alături de constănțeni și să promoveze clădirile de patrimoniu ale Constanței multietnice, împreună cu Asociația Dobrogea de Patrimoniu, autoritățile locale, minorități și publicul interesat.

Proiectul ”Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice” a fost realizat cu sprijinul Primăriei Constanța, Consiliului Județean Constanța și al partenerilor: Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Colegiul de Arte ”Regina Maria” Constanța, Radio Constanța, X-Printing și Asociația Agiacai Saladin.

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Galeriilor de Artă Constanța, imobil în care artiștii nu și-au mai putut expune lucrările, de peste 7 ani. Galeriile de Artă din Constanța vor fi, în sfârșit, reabilitate Construit în anul 1961, imobilul de pe strada Ștefan...

Pin It on Pinterest