fbpx
SEAS 2024
Catalogul expoziției ”Undeva în timp” va fi lansat de Ziua Constanței, la Muzeul de Artă

mai 17, 2023

catalogul-expozitiei-undeva-in-timp-al-artistei-florica-prevanda-va-fi-lansat-la-muzeul-de-arta-constanta

Catalogul expoziției ”Undeva în timp”, semnată de artista Florica Prevenda va fi lansat la Muzeul de Artă Constanța. Evenimentul va avea loc de Ziua Constanței, pe 21 mai, la ora 16.00, dar are legătură și cu Ziua Națională a Aromânilor, care va fi pe 23 mai.

Catalogul expoziției ”Undeva în timp” va fi lansat în spiritul multiculturalității dobrogene

În spiritul sărbătoririi diversității și a multiculturalității, pentru care spațiul dobrogean este renumit, evenimentul se constituie drept un prilej de adunare a comunității aromâne din care și artista face parte. Societatea Culturală Aromână a contribuit substanțial pentru a fi tipărit catalogul expoziției ”Undeva în timp” și, alături de Muzeul de Artă Constanța, este gazda evenimentului.

Expoziția, care s-a bucurat de un real succes, fiind vizitată de peste 2500 de vizitatori, inclusiv cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor va fi itinerată la Muzeul Banatului Montan. Este, așadar, ultimul prilej, pentru public, să ia parte la o experiență senzorială cu totul ieșită din comun, prin care artista ne împărtășește trăirile sale, legate de un timp și un loc uitate de lume: copilăria sa, petrecută într-un sat din inima vastei câmpii a Bărăganului.

Florica Prevenda este o artistă născută la Dor Mărunt. Exponent al generației sale, artista a expus de-a lungul timpului în galerii din New York, Londra, Bruxelles, Milano, Salonic, Cracovia, Rotterdam, Bonn, Tirana, dar și în țară, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la MNAR București, la Muzeul de Artă Timișoara, precum și în galerii private din țară și din străinătate. În anul 2005, artista a fost distinsă cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

Curatorul expoziției și coordonatorul proiectului este Mădălina Mirea.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Mamaia Constanta

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest