fbpx
SEAS 2024
Avioanele Turkish Airlines zboară din nou pe ruta Constanța-Istanbul, în condiții de maximă siguranță

aprilie 2, 2021

turkish-airlines-a-reluat-zborurile-pe-ruta-constanta-istanbul

Turkish Airlines a reluat astăzi zborurile pe ruta Constanța-Istanbul, după un an în care nu a mai operat din cauza pandemiei de Covid 19. Mulți dintre noi sunt nerăbdători să poată pleca în vacanțe în străinătate, iar faptul că vom putea zbura din nou de pe Aeroportul Kogălniceanu este un semn pozitiv, de relativă normalitate, pe care întreaga planetă îl așteaptă.

Turkish Airlines asigură zboruri în condiții de maximă siguranță

Un avion Turkish Airlines pe ruta Istanbul-Constanța a aterizat în această dimineață pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, pentru prima dată de la debutul pandemiei de Covid 19. Aeronava a fost dezinfectată înainte ca pasagerii să coboare, iar după debrcarea acestora a fost igienizată și în interior și a primit salutul tunurilor de apă, un obicei care s-a păstrat pentru cursele inaugurale.

turkish-airlines-cursa-constanta-istanbul”Noi avem zboruri Istanbul-Constanța de 6 ani și aceasta este prima cursă de la debutul pandemiei de Covid 19. Pentru anul trecut am oprit toate operațiunile pentru câteva luni și apoi am reluat zborurile din București și ulterior am început să operăm în Cluj, iar acum este timpul pentru a relua și rutele din Constanța spre Istanbul.turkish-airlines-a-reluat-zborurile-pe-ruta-constanta-istanbulTurkish Airlines a implementat măsuri de protecție și siguranță de 5 stele, la bordul navelor. În special în hub-ul nostru, toate bagajele sunt scanate și dezinfectate automat, iar la bord avem diferite reguli, chiar și pentru serviciul de catering. Toată mâncarea pe care le-o oferim pasagerilor în timpul curselor este acum împachetată, nimic nu este deschis înainte.

turkish-airlines-curse-constanta-istanbulDacă aveți șansa să vizitați hub-ul Turkish Airlines din Aeroportul Istanbul, veți vedea chiar de la intrare, că zona este controlată de echipe care dezinfectează totul, inclusiv bagajele și avioanele. După zbor noi dezinfectăm scaunele și toată aeronava”, a declarat pentru Discover Dobrogea, Ahmet Akpinar, general manager Turkish Airlines România.

Turkish Airlines ne conectează cu 400 de destinații din 120 de țări

Directorul general Turkish Airlines România, Ahmet Akpinar spune că există o cerere foarte mare a locuitorilor din Dobrogea pentru zborurile către destinațiile externe.

”Deja s-au făcut multe rezervări și trendul este crescător, pentru că e începutul verii și mulți locuitori din Dobrogea își achiziționează de bilete pentru a zbura de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Suntem încrezători, iar Constanța este un oraș cu un important potențial din România.

turkish-airlines-a-reluat-zborurile-pe-ruta-constanta-istanbulConstănțenii nu zboară întotdeauna doar până  la Istanbul. Acesta acesta este un hub, un nod aerian, iar majoritatea pasagerilor Turkish Airlines se îndreaptă către țări de pe întreaga planetă.

Zburăm în peste 120 de țări în toată lumea și putem conecta pasagerii din România cu orice continent. Tocmai de aceea, când oamenii doresc să călătorească, Turkish Airlines este prima alegere, de cele mai multe ori.

Din Istanbul, pentru români, Antalya este o destinație foarte populară. În plus, în Constanța sunt mulți marinari care se întorc acasă cu Turkish Airlines sau care circulă cu avioanele noastre, oriunde în lume.

Ahmet-Akpinar-general-manager-Turkish-Airlines-RomaniaLe oferim românilor conexiuni spre Asia, Turcia, Statele Unite și toată Europa, pentru că toate destinațiile sunt accesate de către turiștii din Dobrogea și din restul țării”, a precizat pentru Discover Dobrogea, Ahmet Akpinar, general manager Turkish Airlines România.

Reluarea zborurilor din Constanța reprezintă un nou început

”Este un nou început, e un lucru foarte bun, pentru că putem călători din Constanța spre Istanbul și de acolo către mai multe destinații din lume. Putem zbura cu Turkish Airlines în America, în Asia, în China și în toată Europa, cu escală în Istanbul.

bogan-artagea-director-general-aeroportul-mihail-kogalniceanuAvem două frecvențe pe săptămână, vineri și duminică. Vineri dimineață la ora 10.00 pleacă și se întoarce duminică la ora 22.00. Este ideal atât pentru un city break, cât și pentru oamenii de afaceri care pot pleca duminică și prind acolo o săptămână, pentru ca apoi să se întoarcă vineri. Orele sunt foarte bune, astfel încât să prindă conexiuni către America, dar și spre Asia.

Au pornit cu niște prețuri atractive, care pornesc de la 99 de euro. În funcție de numărul de pasageri și dacă se vor face suficiente rezervări, ei vor avea reduceri în continuare. Turkish Airlines are discount-uri foarte mari pe rutele Istanbul-America și compania are numeroase solicitări pentru aceste destinații.

aeroportul-internatioanl-mihail-kogalniceanu-constantaAeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu respectă toate protocoalele și am luat măsuri încă de la începerea pandemiei din China. Suntem un aeroport autorizat ACI pentru măsuri Covid și este foarte sigur pentru pasageri.

Avem un ghid pentru pasageri pe site-ul Aeroportului Mihail Kogălniceanu și nu am avut probleme până acum, sperăm să nu avem nici de acum încolo”, a declarat directorul general al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Bogdan Artagea, pentru Discover Dobrogea.

Prețul biletelor Turkish Airlines este mai mic prin agențiile de turism

Am auzit voci care spun că prețurile biletelor pentru zborurile cu avioanele Turkish Airlines sunt cam mari. Trebuie însă să precizăm din start faptul că nu este o companie aeriană low cost, iar serviciile de la bordul navei sunt superioare celor care vând bilete mai ieftine. Totuși este bine de știut că achiziționarea biletelor prin agențiile de turism este indicată, deoarece acestea oferă un tarif mult mai bun decât cel pe care îl găsiți pe site-ul companiei.

cristian-barhalescu-administrator-icar-tours-cu-managerii-turkish-airlines-romania”Icar Tours vinde bilete pe ruta Constanța-Istanbul cu 99 de euro dus-întors. Este un tarif foarte bun, ținând cont de serviciile de calitate oferite de Compania Turkish Airlines.

Mai mult decât atât, le-am pregătit dobrogenilor pachete la prețuri de nerefuzat, cu plecare din județul Constanța.

Astfel, cu 144 de euro de persoană puteți rezerva prin agenția Icar Tours un city break la Istanbul, în perioada 23-25 aprilie. Pachetul include transportul cu avionul de pe Aeroportul Kogălniceanu, pe ruta Constanța-Istanbul și retur, cazare două nopți la un hotel de 4 stele cu mic dejun inclus, cu bagajul de cală, cel de mână și taxele de aeroport incluse, pentru ca dobrogenii să se bucure de o minivacanță reușită.

direct-aeroport-trasfer-tulcea-constanta-bucurestiCelor care locuiesc în județul Tulcea le oferim, prin Direct Aeroport, posibilitatea transferului către Aeroportul Mihail Kogălniceanu și retur. Asigurăm transportul pasagerilor din Tulcea, Babadag, Isaccea, Mahmudia și Murighiol pentru orice destinație, inclusiv spre aeroportul din județul Constanța.

turkish-airlines-aeroport-mihail-kogalniceanuApreciez că reluarea zborurilor Turkish Airlines pe Aeroportul Kogălniceanu este un semnal al redeschiderii turismului la nivel internațional. Această industrie, pe lângă efectul multiplicator pe care îl are pentru societate și economie, este importantă pentru că generează experiențe, satisfacție și reîncărcarea bateriilor pentru cei care călătoresc și se bucură de o vacanță”, a afirmat pentru Discover Dobrogea managerul agenției de turism Icar Tours, Cristian Bărhălescu.

Constanța-Istanbul, un zbor de 45 de minute cu operatorul aerian nr. 1 în Europa

În primul rând este importantă reluarea curselor Turkish Airlines în Constanța, pentru că nu avem multe companii aeriene și zboruri pe Aeroportul Kogălniceanu. După cum se știe, am pierdut foarte multe zboruri chiar înainte de pandemie, dar această situație de criză a afectat și mai mult circulația turistică.

turkish-airlines-a-reluat-zborurile-pe-ruta-constanta-istanbulDin acest punct de vedere, prezența operatorului aerian numărul 1 în Europa este extrem de importantă. Sunt 6 ani deja de când Turkish Airlines este prezentă pe acest aeroport, cu un an de pauză în urma situației pandemice, dar sperăm ca de aici înainte, numărul frecvențelor să crească, de la două pe săptămână, acum, la momentul lansării și să încercăm să revenim la 3 sau chiar 4 pe săptămână, evident, în funcție de modul în care vor evolua lucrurile.

Turkish Airlines conectează Dobrogea cu întreaga lume. Practic, putem să zburăm pe ruta Constanța-Istanbul și apoi, pe absolut pe orice continent, fiind singura alternativă de acest gen pentru constănțeni, dar și pentru toți locuitorii din sud-estul României.

corina-martin-presedinte-de-onoare-patronat-resto-constantaTurcia, în general, este o destinație tradițională pentru români, mai ales pentru constănțeni și dobrogeni și este extrem de important că avem această companie în Constanța.

Dobrogenii sunt obișnuiți de foarte mulți ani să călătorească în Turcia, iar alternativa unui zbor Constanța-Istanbul este destul de practică și atractivă, pentru că vorbim de o cursă aeriană foarte rapidă, care ne duce în Istanbul în 45 de minute”, a declarat pentru Discover Dobrogea Corina Martin, președintele de onoare al Patronatului RESTO Constanța.

Președintele Comunității Elene Elpis Constanța dorește să avem și zboruri spre Grecia

”Am fost onorat că astăzi am participat la reluarea zborurilor pe ruta Constanța-Istanbul. Noi constănțenii sau mai bine să vorbesc în nume propriu, pentru că prea mulți vorbesc în numele tuturor, EU sunt extrem de fericit că acest aeroport a început să ”se miște”.

anton-traian-antoniadis-presedintele-comunitatii-elene-constanta-la-aeroportul-mihail-kogalniceanuȘtiu, dorințele sunt multe, aș fi vrut să avem destinații multiple, aș vrea ca acest aeroport să înceapă să producă pentru toată lumea. Turiștii contribuie la un întreg lanț, nu sunt importanți doar pentru HORECA, pentru că industria aceasta, luată pe orizontală, reprezintă mult mai mult.

După suflet? Ați văzut și știți că am făcut și fac presiuni pentru un zbor din Constanța spre Grecia. Că o fi Atena, că-i Salonic, dar SĂ FIE. Să fie de toate, să înceapă să se miște lucrurile, indiferent în ce fel, că, vă spun sincer, înnebunim. Să fie într-un ceas bun și avioane pline de fiecare dată”, a precizat pentru Discover Dobrogea președintele Comunității Elene Elpis Constanța, Anton-Traian Antoniadis.

99 de euro, un test PCR și o minivacanță binemeritată

Prețul unui bilet de avion pe ruta Constanța-Istanbul este de 99 de euro dus-întors, dacă achiziționați tichetele printr-o agenție de turism.

Toți pasagerii cu vârsta de peste 6 ani, care călătoresc în Turcia trebuie să prezinte un test PCR negativ. Eșantionul pentru test trebuie să fi fost prelevat în termen de 72 de ore înainte de plecarea programată a pasagerului din țara de origine.

Partea bună este că testul va fi valabil și la întoarcere, dacă plecați vineri și vă întoarceți duminică seara. Minivacanță reușită să aveți!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Mamaia Constanta

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest