fbpx
Atracțiile din Constanța și Mamaia se mută 4 zile în București, la Târgul de Turism

februarie 19, 2019

Targ Turism Primaria Constanta

Dacă v-aș zice din capul locului că standul Primăriei Constanța va fi colorat, vesel, gălăgios și foarte distractiv, îmi veți spune că sunt subiectivă. Știți bine atmosfera aceea de vară, soare, vacanță, cluburi, cocktail-uri multicolore, festivaluri și bună dispoziție, da? Ei bine, timp de patru zile, între 21 și 24 februarie, marea se va muta în Capitală, dacă vă vine să credeți. Vine la pachet cu tot ce are ea de oferit: turism de relaxare, de aventură, de clubbing, festivaluri, turismul gastronomic, cultural, istoric sau oenologic. Ofertele sunt care mai de care mai tentante, iar distracția va fi pe măsură, în mod garantat. Vă veți întâlni cu statuia lui Ovidiu, cu bucătari-chef renumiți, cu DJ de la cluburile din Mamaia, vizionați piese de teatru, participați la degustări de vin, vă distrați în autobuzul etajat și aveți parte de multe surprize. Am reușit să îi trag de limbă pe organizatori, pentru ca voi să știți exact de ce nu trebuie să ratați standul Primăriei Constanța.

Autobuzul etajat din Constanța, la Romexpo

Constanța va fi primul expozant care își va organiza standul la Târgul de Turism al României, care se desfășoară în Capitală, în perioada 21-24 februarie. Nu de alta, dar trebuie să își parcheze autobuzul etajat la Romexpo și are nevoie de suficient spațiu pentru acest lucru. Practic, autobuzul va fi un spațiu în care sunt primiți vizitatorii destinației turistice Mamaia-Constanța.

Primăria Constanta la Targul de TurismFoto: Alexandru LUCA

Participanții vor fi plimbați prin muzeele din Constanța, la Delfinariu, în Zona Peninsulară, vor afla o mulțime de lucruri interesante despre istoria și cultura vechii Cetăți Tomis, își vor putea achiziționa, la prețuri promoționale, vacanțe sau bilete la diferitele evenimente ce vor avea loc în sezonul estival și le vor fi oferite detalii despre City Tour, aplicația gratuită care prezintă cele 100 de obiective turistice ce pot fi vizitate în Constanța și Mamaia, pe modelul hop-on hop-off, cu un singur bilet.

Primaria Constanta la Targul de TurismFoto: Alexandru LUCA

La etajul autobuzului, atmosfera este mai încinsă și nu lipsesc luminile, distracția și culoarea. Este reprodusă senzația pe care o au vara, turiștii care ajung în Mamaia Nord. Pe scena etajatului, barmanii servesc cocktail-uri, iar DJ-ii celor mai importante cluburi din stațiune, vor mixa timp de 4 zile. Ei îi vor delecta pe toți cei cărora le este deja dor de distracția verii, de apusul și răsăritul admirate pe ritmurile muzicii electronice. În plus, am aflat că pentru acest eveniment, a fost achiziționat în mod special un mixer, astfel încât totul să ne introducă în atmosfera de club și să nu lipsească absolut nimic.

Bucătărie moleculară, un spectacol al simțurilor oferit de Chef Radu Zărnescu

Deoarece tematica standului Primăriei Constanța la Târgul de Turism al României va fi axată și pe distracția în cluburile de pe litoral, va exista un bufet cu produse din ingrediente tradiționale, în versiune modernă. Am aflat de la Chef Radu Zărnescu, premiat la foarte multe concursuri internaționale de gastronomie, faptul că în cele 4 zile ale evenimentului, vor fi prezenți în permanență 5 bucătari, care vor pregăti numeroase delicatese din pește și vânat.

Bucatarie moleculara, primaria Constanta Targ TurismPastramă de urs, salam de mistreț, cotlet de cerb, scoici marinate, toate vor fi pregătite după standardele bucătăriei fusion. Bufetul va fi pentru expoziție, astfel încât vizitatorii să vadă nivelul de artă culinară la care se poate prezenta oricând Asociația Culturală Euro Est Alternativ, al cărei fondator este Chef Radu Zărnescu.

bucatarie fusion la standul primarie constanta targul de turism”Și noi, românii, vrem să demonstrăm că avem un nivel foarte ridicat al gastronomiei din industria ospitalității. Astfel, la evenimente de genul acesta, pentru că nu suntem limitați de un meniu strict și suntem lăsați să fim creativi, vrem să arătăm că și noi putem să facem preparate la nivel internațional, cu care să ne prezentăm oricând și cu orice împrejurare”, mi-a declarat cu mândrie, Chef Radu Zărnescu.

„Anul acesta, standul Primăriei Constanța va prezenta un concept modernist, cu gastronomie minimalistă, care combină gustul și savoarea locală din Dobrogea cu bucătăria moleculară. Dacă anul trecut a fost o prezentare a etniilor și a gustului autentic local, acum, vom veni cu un concept fusion, foarte interesant”, a precizat directorul executiv al Asociației Patronale Mamaia-Constanța, Anca Pavel-Nedea.

Cultura, istoria și evenimentele, prezentate într-un mod inedit

Primăria Constanța, în colaborare cu Asociația Patronală Mamaia, agenții de turism și investitorii din cadrul destinației, vor viza prezentarea cluburilor, a turismului de aventură și a celui axat pe cultură și istorie, toate fiind promovate într-un concept integrat.

Turismul de evenimente va fi prezentat de numeroși artiști care vor putea fi văzuți în standul Primăriei Constanța. Este vorba atât de artiști locali și două trupe locale de hip-hop, care au șlagăre și clipuri ce promovează destinația.

Fanfara militara la standul primariei constanta targul de turismFoto: Alexandru LUCA

Partea de tradiție, va fi asigurată de Fanfara Militară, care ne introduce în povestea evenimentelor din luna august, precum Ziua Marinei Române și Sf. Maria.

Cultura va fi promovată în cadrul evenimentului, de tineri artiști care vin și reproduc, în intervale scurte de timp, scenete adaptate despre viața poetului roman Ovidius Publius Naso, exilat la Tomis în urmă cu 2000 de ani.

Pe turismul de agrement sportiv, consacrat în destinația Constanța-Mamaia, vor fi prezenți ambasadori ai turismului din Constanța sau de pe plan național, printre care: Mihai Leu, Răzvan Florea, Nicolae Voiculeț sau Ovidiu Lipan-Țăndărică”.

Nu vor lipsi de la eveniment, nici producătorii de vinuri din Constanța. Vizitatorii vor fi invitați să deguste vinuri produse în cramele Rasova, Trantu și Histria.

Partea de clubbing entertainment este prezentată de toate cluburile mari, consacrate din Constanța: Crazy, Nuba, Fratelli, Breeze și Loft. Ele asigură partea de muzică și distracție”, am aflat de la directorul executiv al Asociației Patronale Mamaia-Constanța, Anca Pavel-Nedea.

Poetul Ovidiu se va plimba printre vizitatori

Nici actorii Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius, nu vor lipsi de la standul Primăriei Constanța. Decanul facultății, actrița Daniela Vitcu, mi-a declarat că o statuie vie, care îl reprezintă pe poetul Ovidiu, va fi o prezență permanentă pe parcursul celor 4 zile în care se desfășoară Târgul de Turism de la Romexpo. Studentul în anul II la Actorie, Eduard Petre, se va plimba printre vizitatori sau va sta nemișcat și îi va surprinde pe toți cei care ajung în standul în care este promovată destinația turistică Mamaia-Constanța.

Poetul Ovidius la standul primariei constanta la targul de turismFoto: Alexandru LUCA

În plus, 15 actori, studenți și profesori în cadrul instituției de învățământ superior, vor prezenta duminică, în ultima zi a evenimentului, un fragment din piesa de teatru ”Viața și pătimirile lui Ovidius Publius Naso”. Ei vor reconstitui scena alungării lui Ovidiu de la Roma și exilul său la Tomis. Nu vor lipsi din distribuție, cunoscuții actori Daniela Vitcu, Radu Niculescu, Alexandru Axente și Andrei Cantaragiu.

Evenimentele verii 2019

Este pentru prima dată când Primăria Constanța participă cu un stand propriu la Târgul de Turism al României, pentru a promova destinația Constanța-Mamaia, mi-a spus Adriana Deoancă, inspector în cadrul Serviciului Organizare Evenimente.

Evenimente 2019 litoral romanescFoto: Alexandru LUCA Festivalul Neversea, iulie 2018

Vizitatorilor le vor fi puse la dispoziție două pliante de promovare. În unul dintre ele, vor descoperi evenimentele cu tradiție, festivalurile și manifestările organizate de investitori privați în sezonul estival. Câteva dintre evenimentele care se desfășoară de câțiva ani în Constanța și în Mamaia, după un calendar bine stabilit și în funcție de care turiștii își pot programa și cumpăra vacanțele, sunt: ”Maratonul nisipului” în luna martie, ”SunWaves” și ”Festival du Bonheur” în luna aprilie, ”Festivalul Scoicilor”, ”Neversea”, ”Street Food”, ”Dacia Clasic 50 de ani”, ”Festivalul Înghețatei”, ”The Colour Run”, ”Strongman”, ”Marina Food Challenge”, ”Pontus Euxinus-Povestea Vinului Dobrogean”, ”Festivalul Antic Tomis” și ”Festivalul gustului românesc”.

Neversea CazinoAnul acesta se va desfășura a III-a ediție a Festivalului Neversea, eveniment care atrage un număr impresionant de turiști români și străini în Constanța.  Să nu uităm că organizatorii s-au implicat în 2018 pentru conservarea clădirii-simbol a orașului, Cazinoul, printr-o strângere de fonduri pentru punerea în siguranță a imobilului cel mai fotografiat de pe litoral.

Un alt eveniment care atrage un număr impresionant de turiști din România și de peste hotare este Ziua Marinei, a pecizat Adriana Deoancă. Ea afirmă că ”a rămas emblematică pentru litoral această zi importantă și mulți își fac rezervare pentru vacanță la jumătatea lunii august, tocmai pentru a simți, probabil, ceea ce înseamnă Constanța și apoi Mamaia.”

Obiectivele turistice din Constanța, prezentate într-o broșură

Obiectivele turistice din Constanța sunt prezentate într-o broșură, astfel încât turiștii să știe ce alte atracții pot vizita, în afară de litoralul românesc.

Evenimente vara 2019 Primaria Constanta Targ TurismÎntr-un alt pliant, sunt prezentate obiectivele turistice, inclusiv cele religioase din situl urban Constanța, zona veche a orașului, cu monumentele ei istorice, care reprezintă un mix de arhitecturi, culturi și religii, unic în lume. Este cunoscut faptul că în Constanța trăiesc 14 minorități, dar puțini vizitatori știu că în Zona Peninsulară există un ”octogon confesional”. Este vorba despre 8 lăcașuri de cult diferite, ce reprezintă religiile: islamică, mozaică, greco-catolică, ortodoxă și armeană, toate condensate în Centrul istoric al Constanței.

Obiective turistice Constanta Mamaia Targ TurismCele 4 zile de distracție de la standul pe care Primăria Constanța îl va avea la Târgul de Turism al României, se vor încheia duminică, la ora 14, cu un flashmob la care sunt invitați să participe toți cei care iubesc marea, soarele, Constanța și stațiunea Mamaia.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Galeriilor de Artă Constanța, imobil în care artiștii nu și-au mai putut expune lucrările, de peste 7 ani. Galeriile de Artă din Constanța vor fi, în sfârșit, reabilitate Construit în anul 1961, imobilul de pe strada Ștefan...

Pin It on Pinterest