fbpx
Artist Talk cu Dan Perjovschi, la Muzeul de Artă Constanța

noiembrie 29, 2022

dan-perjovschi-artist-talk-muzeu-de-arta-constanta

Dan Perjovschi, artistul care desenează pe pereții instituțiilor de artă din toată lumea, vine în Constanța. Evenimentul ”Artist cetățean. Un Artist Talk cu Dan Perjovshi”  va fi organizat de Asociația ”Centrul pentru Resurse Civice”, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța, duminică, 04 decembrie 2022, de la ora 15,30.

Artistul Dan Perjovschi va discuta cu publicul constănțean, la Muzeul de Artă

În cadrul manifestării culturale, artistul va sta de vorbă cu publicul despre poveștile desenelor pe care le realizează. Va fi o discuție liberă despre expozițiile pe care artistul le-a organizat în țară și în străinătate, dar și despre cauzele care îl inspiră și pentru care concepe desene alb-negru cu mesaj, denumite editoriale vizuale.

dan-perjovschi-artist-talk-constanta-muzeul-de-arta

Dan Perjovschi trăiește la București și la Sibiu și desenează critic, cu umor, despre cotidianul politic, social și cultural al societății globale.

Artistul a avut expoziții personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum, Vannabbe Eindhoven, Ludwig Cologne, Nasher Duke University sau Kiasma Helsinki și expozitii de grup la Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varsovia, MCBA Lausanne sau MOT Tokyo.

dan-perjovschi-artist-talk-constanta-muzeul-de-arta

A participat la Documenta 15 și la bienalele de artă de la Istanbul, Veneția, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin, Iași, Timișoara și Jakarta.

Artistul primit premiul ”George Maciunas” în 2004, premiul ECF Principesa Margriet, Amsterdam 2012 (cu soția sa, Lia Perjovschi) și în 2016 premiul Rosa Schapire Kunsthalle Hamburg.

Perjovschi este laureatul Fundației pentru Drepturile Omului Gheorghe Ursu 1999 și al Galei Societății Civile CERE Participare 2016.

Din 2010 face la Sibiu proiectul de artă în spațiul public Ziarul Orizontal.

Manifestarea culturală ”Artist cetățean. Un Artist Talk cu Dan Perjovschi” va avea loc la Muzeul de Artă din Constanța.

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest