fbpx
Aproape 100 de tablouri de la Muzeul din Topalu vor fi expuse la Art Safari București

ianuarie 16, 2024

-art-safari-bucharest-muzeul-din-topalu-bienala-nationala-de-pictura- album-muzeul-dinu-si-sevasta-vintila-topalu-lansare-ziua-dobrogei-muzeul-de-arta-constanta-colectia-de-tablouri-de-la-topalu

Dobrogea va fi reprezentată cu expoziția intitulată „Muzeul secret”, ce cuprinde 91 de picturi și lucrări de grafică de la Muzeul din Topalu, la expoziția Art Safari București, care se va desfășura în perioada 8 martie – 28 iulie 2024, la Palatul Dacia – România.

Muzeul din Topalu va fi promovat la Art Safari București

Curatorul expoziției „Muzeul secret” este Lelia Pîrvan-Rus, directorul Muzeului de Artă Constanța. Va fi expusă în cadrul evenimentului, una dintre cele mai importante colecții de artă românească, dintr-un colț uitat al Dobrogei, Topalu, comuna cu cea mai valoroasă colecție de artă din mediul rural românesc. În muzeul de la Topalu pot fi văzute lucrări semnate de Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Ciucurencu, Dărăscu, Ressu, Iser, Piliuță.

colectia-dinu-si-sevasta-vintila-topalu

„Timp de trei luni vor putea fi admirate la București, 91 de lucrări din colecția Muzeului Dinu și Sevasta Vintilă de la Topalu, cele mai multe fiind tablouri semnate de celebri pictori români, dar și câteva lucrări de grafică. Va fi cea mai amplă expoziție Art Safari și cea mai importantă „ieșire” în lume a lucrărilor de la Muzeul din Topalu. Este un bun prilej să facem cunoscut Muzeul de la Topalu, în Capitală.

Cu această ocazie, pentru perioada în care picturile vor fi expuse la București, cei care vor vizita Muzeul din Topalu, vor avea plăcuta surpriză să admire lucrările de grafică, pe care, în mod normal nu le expunem în mod permanent, din motive legate de conservare, însă, cu acest prilej le vom etala pe pereții muzeului”, a declarat pentru Discover Dobrogea, directorul Muzeului de Artă Constanța, Lelia Rus-Pîrvan.

dobrogea-reprezetata-la-art-safari-bucharest-cu-lucrari-de-la-muzeul-din-topalu

În cadrul evenimentului Art Safari Bucharest, vor fi expuse opere de mare valoare ale artei românești, dar vor fi prezentate, de asemenea, povești remarcabile și colecții strălucitoare ale marilor maeștri. Vor putea fi văzute inclusiv portrete de la importante muzee din România, dar și cele mai frumoase flori ale artei românești, pictate de mari maeștri și chiar de către Regina Maria.

Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă din comuna constănțeană Topalu, are o colecție foarte valoroasă, formată din 228 de opere de pictură, grafică și sculptură, ce poartă semnături ale celor mai valoroși artiști din România. Colecția a fost donată comunității, de către doctorul Vintilă, în anul 1960. Instituția de cultură este o secție a Muzeului de Artă Constanța.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Galeriilor de Artă Constanța, imobil în care artiștii nu și-au mai putut expune lucrările, de peste 7 ani. Galeriile de Artă din Constanța vor fi, în sfârșit, reabilitate Construit în anul 1961, imobilul de pe strada Ștefan...

Pin It on Pinterest