fbpx

Filmul documentar „ADN – Armonii în Dobrogea Noastră” va putea fi urmărit astăzi, de la ora 19.00, pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanța, dar și pe cea a proiectului Genius LOCI.

ADN – Armonii în Dobrogea Noastră

Proiectul Genius LOCI, despre care am scris și în acest articol continuă astăzi, 5 februarie 2021, de la ora 19.00, cu prezentarea unui film documentar.

Filmul prezintă câteva tradiții și ritualuri ale etnicilor din Dobrogea, în care se pune accent pe caracteristicile comune și armonia între localnicii din regiune.

Costume traditionale DobrogeaRomâni și aromâni, lipoveni, turci, tătari, greci, germani, bulgari, evrei, albanezi și alți etnici care trăiesc în Dobrogea, cu toții am contribuit la construirea unei identități mixte, îmbrățișând tradițiile, obiceiurile și credințele celorlalți și păstrându-le, totodată, pe ale noastre. Filmul înfățișează câteva exemple relevante.

Documentarul este realizat de Iulia Pană, artist vizual, jurnalistă și poetă, o personalitate polivalentă, recunoscută în comunitatea constănțeană.

Iulia Pană a colaborat, în calitate de poetă, și la proiectul european anterior în care Teatrul de Stat Constanța a fost partener, unul dintre evenimente fiind un recital actoricesc pe versurile ei, intitulat „Dincolo de întâmplări”, care a fost reprezentat și la Constanța, și în Italia, și în Spania. Partenerii proiectului GENIUS LOCI sunt Teatrul Astragali Lecce (lider), Departamentul de Istorie, Societate și Studii Umaniste de la Universitatea din Salento (Italia), Teatrul de Stat Constanța, Fundația Dansului „Alicia Alonso” din cadrul Universității „Regele Juan Carlos” din Madrid (Spania), Directoratul General al Institutului Internațional al Teatrului – UNESCO (Franța), Municipalitatea din Zakynthos și Teatrul Tsi Zakynthos din Grecia.

826Shares

Leave a Reply