fbpx
SEAS 2024
Actorii din orașul fără teatru au primit Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol

iunie 13, 2023

Bucurie mare la Teatrul de Stat Constanța, după ce, ”Seaside Stories” a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol. Emoționat, managerul instituției de cultură, Erwin Șimșensohn, a mulțumit întregii echipe, pe care a rugat-o să facă o reverență pentru cei care vor construi o clădire de teatru în Constanța, deoarece orașul nu are teatrul pe care îl merită.

Premiul UNITER a ajuns, pentru prima dată, la Teatrul de Stat Constanța

Pentru prima dată în istoria Teatrului de Stat, Premiul UNITER a ajuns la Constanța. ”Seaside Stories” a primit premiul pentru cel mai bun spectacol, atât din partea juriului, cât și din partea publicului, care a votat online.

În urma votului online realizat de public pe site-ul UNITER, Constanța a ieșit câștigătoare. Astfel, iubitorii de teatru au votat pentru cel mai bun spectacol: ”Seaside Stories”, jucat la Teatrul de Stat Constanța, cel mai bun actor în rol secundar Theodor Șoptelea, cea mai bună actriță în rol secundar Nina Udrescu și cel mai bun debut, Theodor Cristian Niculae, toți din cadrul Teatrului de Stat Constanța.

De asemenea, în cadrul Galei UNITER, Teatrul de Stat Constanța a obținut premiul pentru cel mai bun debut: Theodor Cristian Niculae, pentru scenografia spectacolului ”Seaside Stories” de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija și regia, scenariul și universul sonor Radu Afrim.

Și Carmencita Brojboiu a obținut Premiul UNITER pentru întreaga activitate în scenografie.

Premiul a fost ridicat de Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, împreună cu o parte din echipa spectacolului.

Constanța are un an bun: Farul a ieșit campioană, teatrul a luat Premiul UNITER

Ceremonia de acordare a premiilor pentru cele mai valoroase creații teatrale ale anului 2022 a fost transmisă aseară, de la Timișoara. Pe covorul roșu au ajuns cei mai apreciați artiști români ai momentului, profesioniști din lumea culturală și apropiați ai fenomenului teatral.

Emoțiile au fost mari, iar actorii constănțeni, alături de managerul Teatrului de Stat Constanța, au aflat, abia la finalul Galei, că au câștigat Premiul UNITER.

”Constanța are un an bun: Farul a ieșit campioană, acum asta (n.r. am câștigat Premiul UNITER), Cita (n.r. Carmencita Brojboiu) a luat premiul pentru întreaga activitate…

Mulțumiri foarte, foarte multe, Radu, îți mulțumim pentru ce ai făcut la Constanța! Radu Afrim, ai creat un spectacol extraordinar, Radu Afrim, îți mulțumim foarte, foarte mult! E în repetiții, nu a putut ajunge, îi mulțumim foarte mult pentru ceea ce a făcut.

Este un premiu colectiv, e un premiu de spectacol. Felicitări tuturor și mulțumiri întregii echipe a spectacolului ”Seaside Stories”! Mulțumiri foarte multe!

Mulțumim juriilor! – Juriului de nominalizări și Juriului final. Vreau să mulțumesc echipei UNITER pentru acest extraordinar eveniment și pentru ceea ce face în tot timpul anului și pentru modul cum sprijină teatrele din întreaga țară.

Mulțumesc publicului constănțean, pentru el facem ceea ce facem. O mulțumire foarte personală, pentru faptul că am reușit să ajungem aici și să avem performanțe, Elizei, soției mele și celor două fetițe, Linda și Mili, care mă îndură de 4 ani să fac naveta Constanța-București.

Ada Lupu, la începutul Galei, a făcut o reverență celor care au construit și au pus bazele acestei clădiri din Timișoara. La Constanța, noi nu avem o clădire pentru teatru. Eu, alături de întreaga echipă a Teatrului de Stat Constanța facem acum, o reverență, celor care vor construi, la un moment dat, o clădire de teatru la Constanța”, a afirmat managerul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, pe scenă, la Gala Premiilor UNITER 2023.

Discover Dobrogea transmite felicitări echipei Teatrului de Stat Constanța, atât pentru premiile obținute, cât și pentru răbdarea de care dă dovadă, atunci când joacă pe o scenă mult prea mică, într-o sală improvizată într-un spațiu în care erau birourile instituției de cultură. Spațiul administrativ al teatrului a fost transformat, anul trecut, într-o sală studio, pentru ca actorii să poată juca în continuare și publicul constănțean să se bucure de spectacole.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Mamaia Constanta

Te-ar mai putea tenta și…

Pin It on Pinterest