Sezonul turistic nu se încheie niciodată în Dobrogea, tocmai de aceea, Casa Pescarilor Lunca le propune turiștilor activități noi, pentru sezonul toamnă-iarnă. Vara s-a dus, dar e o adevărată plăcere să îți petreci vacanța sau minivacanța în Dobrogea și toamna sau iarna. Este perioada în care scăpăm de caniculă, țânțarii dispar și nu ne mai deranjează, traficul este mult mai lejer, iar copacii și stuful prind culori arămii și se reflectă frumos în apele limpezi. Peisajele sunt spectaculoase, iar activitățile în sezonul rece sunt inedite și foarte interesante pentru cei care nu le-au mai testat.
Pensiunea Casa Pescarilor Lunca este locul perfect pentru turiștii care au nevoie de liniște să își audă gândurile și vor să aibă acces rapid cu mașina. O găsiți în localitatea Lunca, în complexul lagunar Razim-Sinoe și în apropierea atracțiilor turistice din județul Tulcea. Este loc liniștit, preferat atât de către vizitatorii care doresc să se relaxeze în natură, să se plimbe cu barca sau caiacul și să privească păsările și peisajele, cât și de amatorii de pescuit.
Turiștii merg la Casa Pescarilor Lunca pentru liniște și plimbări în natură
Situată între ape, într-un cadru de poveste, Casa Pescarilor Lunca reprezintă o adevărată oază de liniște și relaxare. Pensiunea este deschisă tot timpul anului, iar cei mai mulți turiști optează inclusiv toamna și chiar iarna pentru această locație, fie datorită recomandărilor făcute de alți vizitatori, fie pentru că pot ajunge cu mașina până la pensiune. Astfel, ei nu mai sunt nevoiți să își lase autoturismul în Tulcea și să plece în inima Deltei, a declarat pentru Discover Dobrgea Mihaela Feodorov, administratorul Pensiunii Casa Pescarilor Lunca.
În plus, de la pensiunea care este situată pe canalele adiacente Lacului Golovița, se poate ajunge oriunde în deltă. ”Pasionații de plimbări cu barca pot ieși pe Dranov și apoi pot merge până la Sf. Gheorghe, la Sulina sau oriunde altundeva. Spre Sf. Gheorghe drumul cu barca durează cam 3 ore și jumătate.
Nu recomandăm un traseu atât de lung, mai ales dacă sunt și copii în barcă, însă turiștii se pot plimba pe lacurile Razim, Golovița și Caraburum, pentru că traseele sunt lejere și se fac în 2-3 ore”, a precizat Mihaela Feodorov, administratorul Pensiunii Casa Pescarilor Lunca.
Romantici sau activi, toți turiștii se simt bine la Casa Pescarilor Lunca
Indiferent că mergem în team-building sau cu familia, nici toamna nu ne plictisim la Casa Pescarilor Lunca. Pe lângă faptul că suntem furați de superbul peisaj din jurul pensiunii, activitățile pe care le putem face sunt foarte numeroase. Toate facilitățile de agrement, respectiv bărci cu vâsle, caiace și biciclete sunt incluse în prețul cazării, care este de 250 de lei pe noapte. Cei romantici își pot crea o vacanță de poveste, cu plimbări pe lac și cină la lumina lumânărilor, în timp ce vizitatorii activi se pot întrece în competiții de canoe sau cu bicicletele.
De asemenea, turiștii pot participa la degustări de vin, asociate cu diferite preparate culinare, ce pot fi organizate de gazde și de reprezentanții cramelor. Nici iarna nu este de ocolit această locație, deoarece activitățile sunt de-a dreptul inedite.
Turiștii se pot plimba cu patinele pe lacul înghețat, astfel că dispar limitările oferite de un patinoar situat în oraș, iar senzația este extraordinară. Tot iarna se poate pescui la copcă, pot fi vizitate cetățile sau, dacă aveți norocul să prindeți zăpadă, vă puteți da cu sania pe dealuri, apoi vă încălziți la pensiune cu un vin fiert și stați la povești.
Atracții turistice în apropierea Casei Pescarilor Lunca
Dacă ajungeți la Casa Pescarilor Lunca, ar fi păcat să nu vizitați și atracțiile turistice din apropiere, deoarce zona este încărcată de istorie. Nu ratați o plimbare la Jurilovca, situată la aproximativ 10 km de locul de cazare. Mergeți în fostul oraș Orgame întemeiat de greci, între 670-660 î.Hr., acum Cetatea Orgame-Argamum, prima așezare din România, atestată istoric. De acolo, mai faceți câțiva pași până la Capul Doloșman, cea mai înaltă faleză stâncoasă de pe litoralul românesc. Este o zonă specială, deoarece perspectiva pe care o oferă este senzațională. Pe 180 de grade peisajul are apă, lagună și mare, iar celelalte 180 de grade sunt rezervate dealurilor Dobrogei. Este o priveliște încântătoare, iar fotografiile vor fi extrem de reușite. De la Jurilovca, dacă mai parcurgeți 25 de km ajungeți la Enisala, o altă localitate cu povești frumoase.
Faceți un efort și urcați la fortăreața medievală Yeni-Sale (Sat nou) sau Enisala, cum o știm cu toții. Situată pe un deal calcaros, cetatea, care reprezintă un monument de arhitectură militară, domină zona lacurilor Razim și Babadag. Fortificația de la Enisala a făcut parte din sistemul defensiv al Țării Românești între anii 1397-1416, în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân. După ce Dobrogea a fost cucerită de turci, în cetate s-a instalat o garnizoană militară otomană, însă ulterior, deoarece nu mai corespundea intereselor strategice și economice ale turcilor a fost abandonată. Dacă vreți să aveți parte de un peisaj deosebit la întoarcerea spre Casa Pescarilor Lunca, faceți un ocol și mergeți spre Pădurea Babadag. Tot de la Pensiunea Casa Pescarilor puteți merge și spre triunghiul mânăstirilor, situat la 70 de km de satul Lunca. Lăcașurile de cult Saon, Cocoș și Celic Dere au o istorie extraordinară și reprezintă o atracție importantă pentru turiștii care ajung în județul Tulcea.
Gastronomie tradițională deltaică la Casa Pescarilor Lunca
Dacă v-ați propus să faceți o cură de pește la Lunca, sigur vă iese pasența. La restaurantul Casei Pescarilor există atât de multe produse delicioase preparate din pește proaspăt, astfel încât niciun mofturos nu pleacă nemulțumit. ”Nu există turist care să nu ceară borș de pește, însă, în ultima perioadă mulți au aflat de storceag și ne solicită acest preparat”, a precizat pentru Discover Dobrogea, Mihaela Feodorov, administratorul Pensiunii Casa Pescarilor din localitatea Lunca. De la ea am aflat și faptul că icrele sunt nelipsite de pe masă. Un alt preparat adorat de vizitatorii restaurantului din Lunca este tochitura de somn. Mihaela ne-a povestit cum se pregătește acest produs preferat de turiști. Teoretic, nu se face greu, dar cu siguranță este nevoie de experiență. Fileul de somn se trage la tigaie, se fierbe în puțin vin alb, se adaugă câteva legume și mirodenii, apoi se servește alături de un pahar cu vin din Dobrogea.
Vă mai ofer un pont, dacă ajungeți la Casa Pescarilor comandați zacuscă de pește, este un deliciu și veți mai cere o porție. Mihaela Feodorov mi-a dezvăluit că zacusca este preparată toamna, doar cu legume de la producătorii locali, care nu folosesc pesticide sau insecticide, iar peștele este adăugat când comandă clienții acest produs bun, de te lingi pe degete. Desigur, sunt multe alte preparate pe care le puteți încerca la Casa Pescarilor, de la chiftele sau șnițele din pește, până la saramură, plachie, pește la cuptor, marinat sau împănat.
În ultima perioadă au ajuns la Lunca foarte multe familii cu copii. Acolo există locuri de joacă, iar părinții pot sta relaxați, deoarece micuții nu se plictisesc nicio clipă. Indiferent că mergeți într-o minivacanță, în team-building sau pentru o aniversare, cu siguranță veți visa când ajungeți acasă, la acest loc în care ați petrecut momente frumoase și o să doriți să vă reîntoarceți. Vacanță frumoasă să aveți!
0 Comentarii