fbpx
11.000 de turiști au petrecut în minivacanța de Paște și 1 Mai în Delta Dunării

mai 8, 2019

Delta Dunarii

Delta Dunării și Dobrogea de Nord au fost și în acest an destinații preferate de turiști în minivacanța de Paște și de 1 Mai. 11.000 de vizitatori au ales să se relaxeze câteva zile în deltă, să pescuiască, să admire peisajele superbe și păsările din rezervația naturală. În plus, ei au fost atrași de gastronomia locală și de tradițiile din zonă, dar și de ofertele foarte bune cu care i-au atras agenții economici.

Președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac spune că au înnoptat   aproximativ 8.700 de oaspeți în unitățile de cazare din județul Tulcea. El a precizat că alte câteva mii de turiști au mers în croaziere de o zi pe Dunăre.

Delta Dunării și Dobrogea de Nord, preferate de turiști pentru minivacanța de Paște și 1 Mai

În perioada minivacanței de Paște și de 1 Mai, cele 10.092 de locuri de cazare autorizate de pe întreg teritoriul județului Tulcea au înregistrat un grad de ocupare de 88%. Zonele cu cel mai mare trafic turistic au fost Crișan, Murighiol, Sfântu Gheorghe, Jurilovca, Sulina, Tulcea, Sarichioi, Luncavița și Greci.

Cetatea Enisala Sarichioi

Obiective turistice în Delta Dunării

Obiectivele turistice gestionate de către Institutul de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion“ au atras, în minivacanță, 12.747 de vizitatori. Pe primul loc s-au aflat Cetatea Medievală Enisala, cu 5.600 de vizitatori, și Centrul Muzeal Eco Turistic Delta Dunării cu 4.750 de vizitatori. 1.550 de persoane au ales drumețiile în Parcul Național Munții Măcinului.

Complex CormoranÎn ultimul an, numărul locurilor oficiale de cazare din județul Tulcea a crescut cu peste 7%, iar numărul turiștilor este mai mare de la an la an. Președintele Cătălin Țibuleac spune că acesta este rezultatul investițiilor în infrastructură, al prelungirii sezonului turistic, care tinde să acopere și perioada de iarnă, dar și al promovării unitare pe plan intern și internațional.

Tulcea promovata ca la carteÎn 2019, sezonul turistic în Delta Dunării a început oficial la jumătatea lunii martie, odată cu lansarea concursurilor de pescuit sportiv și cu sosirea păsărilor migratoare.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

Galeriile de Artă din Constanța vor redeveni un spațiu de expoziție

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Galeriilor de Artă Constanța, imobil în care artiștii nu și-au mai putut expune lucrările, de peste 7 ani. Galeriile de Artă din Constanța vor fi, în sfârșit, reabilitate Construit în anul 1961, imobilul de pe strada Ștefan...

Pin It on Pinterest