fbpx
100 de artiști expun lucrări la Bienala Națională de Pictură, organizată la Muzeul de Artă Constanța

iunie 30, 2023

bienala-nationala-de-pictura- album-muzeul-dinu-si-sevasta-vintila-topalu-lansare-ziua-dobrogei-muzeul-de-arta-constanta-colectia-de-tablouri-de-la-topalu

Bienala Națională de Pictură va avea loc în perioada 1 iulie – 31 august 2023, la Muzeul de Artă Constanța. Pe simeze se regăsesc 100 de lucrări semnate de 100 artiști, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici România, care au fost selectați dintr-un număr de peste 250 de artiști înscriși pentru a participa la eveniment, precum și lucrări semnate de șase artiști invitați.

Bienala Națională de Pictură de la Constanța va fi deschisă cu un concert

La vernisajul care va avea loc sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 17.00, va fi susținut un concert susținut de Andreea Bratu, pianist – concertist și Adrian Mihai, artist instrumentist, ambii cadre didactice la Facultatea de Arte, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

În program se regăsesc lucrările muzicale Voix de la Steppe și Pavana, din Suitele n.3 op. 18, respectiv n.2 op.10, de George Enescu și Mélancolie de Francis Poulenc, interpretate de Andreea Bratu, precum și un performance muzical al artistului instrumentist Adrian Mihai, în care vor fi interpretate lucrări proprii, teme din folclorul armenesc și din muzica de film (Armenian Roots, Insula lui Ovidiu, Visul Sultanului la Babadag, Now we are free, Dele Yemen).

Evenimentul celebrează două personalități ale spațiului cultural dobrogean

„Cu o participare impresionantă încă de la prima sa ediție, Bienala Națională de Pictură Constanța 2023 își propune să celebreze două personalități de marcă ale spațiului cultural dobrogean.

Este vorba despre fostele directoare ale Muzeului de Artă, care vor fi omagiate prin acordarea a două premii oferite în mod distinct anul acesta: Premiul special «Florica Cruceru» și Premiul special «Doina Păuleanu».

Fără un patrimoniu atât de bine închegat prin străduința primei directoare, d-na Florica Cruceru și fără pasiunea celei de-a doua, d-na Doina Păuleanu, muzeul nostru nu ar fi fost astăzi atât de iubit și, poate, atât de cunoscut”, afirmă Lelia Rus-Pîrvan, directorul actual al Muzeului de Artă Constanța.

Pe lângă premiile I, II și III, o mențiune și cele două premii speciale, un alt premiu special va fi acordat și de Uniunea Artiștilor Plastici din România. Finisajul și premierea vor avea loc în data de 31 august 2023. Lucrarea premiată cu Premiul I va intra în colecția Muzeului de Artă Constanța.

Artiștii premiați ai acestei ediții și cei 10 nominalizați sunt invitați să participe gratuit la TABĂRA DE PICTURĂ CONSTANȚA 2023, care va fi organizată de Muzeul de Artă, în luna septembrie 2023.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-ne

Te-ar mai putea tenta și…

Sporturile nautice prelungesc sezonul turistic și în perioada toamnei

Sporturile nautice prelungesc sezonul turistic și în perioada toamnei

Constanța găzduiește în perioada 25-26 septembrie, pe plaja Zoom, un eveniment dedicat iubitorilor sporturilor nautice. Competiția de Kitesurfing reunește participanți din întreaga țară și oaspeți de prestigiu de peste hotare și promite un adevărat spectacol atât...

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Sportivii CSM Constanța participă la 16 competiții, în acest weekend

Este o nouă săptămână plină de evenimente pentru sportivii CSM Constanța! Echipele noastre sunt angrenate în ligile interne de baschet, handbal, rugby și șah, dar și în cea de-a doua competiție ca valoare din tenisul de masă european! Voleibaliștii pregătesc debutul...

Pin It on Pinterest